News Flash:

7 remedii naturiste pentru hipotensiune

1 Aprilie 2011
13976 Vizualizari | 0 Comentarii

Hipotensiunea se manifesta prin scaderea permanenta a valorii tensiunii minime admise si anume 10 cm Hg tensiune sistolica (maxima) si 6 cm Hg tensiune diastolica (minima). La persoanele cu varste de peste 60 de ani, pragul hipotensiunii este considerat la valori sub 12 cm (maxima) si 7 cm (minima).

Hipotensiunea este frecventa la fumatorii si alcoolicii subponderali, precum si la tinerii inalti si foarte slabi, cu greutatea corporala sub limitele normale. Boala se coreleaza si cu crizele de ateroscleroza. Pentru a tine sub control aceasta afectiune puteti apela si la fitoterapie. Iata cateva remedii naturiste pentru hipotensiune, recomandate de prof.univ.dr. Constantin Milica, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad":

1. Tinctura de rozmarin, considerata ca etalon in tratamentul hipotensiunii ortostatice si a sclerozei cerebrale, se prepara din 10 g de frunze macerate timp de 8-10 zile in 100 ml  alcool de 70 grade si se consuma cate 10-20 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, timp de o luna. Se poate folosi si vinul de rozmarin (3-5 linguri de frunze la un litru de vin alb, macerate timp de 5-6 zile) din care se consuma cate un paharel zilnic.

2. Macerat din vasc alb, preparat dintr-o lingurita de frunze in 250 ml de apa rece, tinut timp de 12 ore. Cura dureaza 5-6 saptamani pe an, consumand la inceput, cate 3 cani pe zi, doua pe zi in urmatoarele doua saptamani si o cana pe zi in ultima saptamana.

3. Decoct din paducel:o lingurita de flori si frunze de paducel in 250 ml de apa rece; se fierbe 3-5 minute, se infuzeaza 10 minute, se strecoara si se beau 1-2 cani, inainte de mese.

4. Infuzie cu amestec format din cate 30 g de: coada soricelului  (herba), rozmarin (frunze) si paducel (flori). Peste trei lingurite din acest amestec  se toarna trei cani de apa clocotita si se lasa sa infuzeze, acoperit, timp de 5-10 minute. Separat se face un macerat la rece din vasc alb ( trei lingurite de frunze timp de 8 ore in 750 ml apa rece) care se amesteca cu infuzia calda a celorlalte plante, se strecoara si se beau  3 cesti de ceai cald in cursul zilei.

5. Infuzie din amestec, in parti egale, de rozmarin (frunze), roinita (frunze), salvie (frunze), ciubotica cucului (herba), traista ciobanului (herba) si armurariu (fructe macinate). Din amestec se ia cate o lingura la 200 ml de apa clocotita, se infuzeaza acoperit timp de 10 minute, se strecoara si se beau cate doua cani in fiecare zi, intr-o cura de doua-trei saptamani.

6. Vin tonifiant pentru inima dintr-un litru de must (rosu sau alb), 200 g patrunjel frunze tocate marunt si 50 ml  otet de mere; se fierbe 10 minute, se adauga 200 g de miere de salcam si se fierbe din nou 5 minute. Se raceste in vas acoperit, se strecoara si se pastreaza la rece in sticle brune, bine inchise. Se consuma cate doua linguri pe zi, iar in caz de crize se iau cate doua linguri odata. Vinul tonic este indicat si in cardiopatiile ischemice, insuficienta cardiaca si nevroze cardiace.

7. Decoct de ceapa: doua cepe mici cu coaja si 100 g de zahar intr-un litru de apa rece; dupa fierbere, se raceste in vas acoperit, se strecoara si se bea intreaga cantitate intr-o zi, in stare rece, prin inghitituri rare.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

hipotensiunea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014748 (s)