News Flash:

7 reguli pentru a obtine dulceturi si gemuri perfecte, fara conservanti

21 Iunie 2016
9130 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulceturile si gemurile diverse nu lipsesc din camara unei gospodine. Insa aceste delicatese ies perfecte fara folosirea unor conservanti, atunci cand respectati cateva reguli simple.

1. Spalati bine fructele si aveti grija ca nicuna sa nu fie stricata. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati.

2. Nu puneti zahar, decat in ultima jumatate de ora de fierbere. Zaharul este cel care se arde, se lipeste de oala si ne obliga sa stam langa ea si sa amestecam tot timpul. Daca fierbem intai fructele fara zahar, putem sa le lasam singure si sa amestecam doar ocazional. De asemenea zaharul, daca se caramelizeaza in timpul fierberii va schimba atat gustul cat si culoarea gemului sau a dulcetii.

In cazul dulcetii, daca nu vom amesteca prea des, fructele se vor pastra intregi.

Dulceata din plante care alina durerile de inima sau de cap, alunga depresia si te ajuta sa dormi

3. Adaugati zaharul doar dupa gust. Unele fructe sunt mai dulci altele mai acre, asa ca o cantitate fixa de zahar nu este potrivita pentru orice fruct. Adaugati zahar cate putin, gustati, iar apoi mai adaugati daca este nevoie.

4. Fierbeti fructele pana cand cantitatea lor scade la jumatate. Nu este nevoie de capac. Nu este nevoie de apa, decat in cazul acelora care nu contin suficient lichid cum sunt nucile verzi. In rest, toate fructele vor lasa zeama atunci cand le incalziti.

5. Fierbeti intotdeauna dulceata sau gemul la foc foarte mic, in oale de calitate (ceramice, de inox sau emailate cu fund dublu). Daca este cazul folositi o bucata de tabla intre flacara si oala.

Dulceata de musetel, leac pentru reumatism, boli ginecologice si raceli

6. Turnati dulceata si/sau gemul fierbinte in borcane foarte curate si uscate, cu capace care se inchid ermetic. Dupa ce il inchideti bine, intoarceti borcanul cu capacul in jos si lasati-l asa pentru cateva minute.

7 . Inainte de a turna intreaga cantitate de gem/dulceata fierbinte in borcane puneti in fiecare borcan cate o lingurita din ea. In acest fel sticla borcanului se va incalzi treptat si nu va suferi soc termic, riscand sa se sparga.

sursa: bucatar maniac
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fara folosirea unor conservanti reguli simple
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2042 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041667 (s)