News Flash:

7 motive pentru a consuma cat mai multa ceapa verde

30 Martie 2011
28161 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceapa verde are proprietati purificatoare, stimuland procesele de regenerare ale organismului uman. O cura cu ceapa verde, efectuata pe perioada primaverii si chiar catre vara are un efect diuretic, depurativ, antialergic, regland activitatea endocrina a organismului.

Ceapa verde contine multa vitamina C, potasiu, calciu, alicina, cuercitina (un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului), fibre alimentare. Iata cateva motive pentru a consuma cat mai multa ceapa verde, potrivit Farmacia ta:

1. Trateaza afectiunile dermatologice
Ceapa verde poate vindeca unele afectiuni dermatologice, mai ales atunci cand, in salata, este combinata cu telina si marar. Se recomanda, de asemenea, o cura de ceapa verde, de cel putin 15 zile, in cazul afectiunilor dermatologice, care apar in perioada adolescentei (acneea juvenila). Consumata zilnic, ceapa verde are efect diuretitic si depurativ, ajutand la curatarea tenului, mai ales atunci cand este insotita de salata verde si telina. 

2. Scade glicemia
Inca din trecut, se stia ca ceapa verde este unul din cele mai puternice si mai la indemana hipoglicemiante. Ceapa verde are in plus proprietati diuretice si reglatoare endocrine. Este indicata pentru cure de lunga durata, avand efecte puternice chiar si in diabetul aflat in faze avansate.

3. Leac in bolile renale cronice
Se recomanda consumul de ceapa verde, zilnic, dimineata si seara. Pentru a mari puterea acestui remediu, se asociaza in salate cu tarhon verde si ridichi.

4. Poate inlocui Viagra
Cura indelungata cu ceapa verde are rezultate destul de bune in cazurile de sterilitate si impotenta sexuala, fara a declansa efectele secundare ale pilulei albastre (problemele cardiace de exemplu). Este indicat consumul zilnic de ceapa verde impreuna cu telina (radacini si frunze), tarhon si patrunjel verde, usturoi verde si morcov (frunze si flori).

5. Combate afectiunile respiratorii
Ceapa contine alicina, care are efect antibacterian, detoxifiant, expectorant. Datorita acestei substante substante, ceapa verde se numara printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire si tratare a bolilor respiratorii. 

6. Previne tromboza si afectiunile cardiovasculare
Alicina are, de asemenea, si proprietati anticoagulante, astfel ca ceapa poate impiedica formarea trombozelor, blocarea unui vas sanguin cu un cheag de sange. De asemenea, consumul regulat de ceapa verde contribuie la scaderea nivelului colesterolului in sange si al trigliceridelor, prevenind in acest fel bolile cardiovasculare. 

7. Previne cancerul
Cercetatorii de la Institutul National de Studiu al Cancerului din SUA au aratat ca ceapa si usturoiul scad riscul aparitiei cancerului de prostata la barbati. Potrivit acestora, 5-6 g de ceapa sau de usturoi zilnic scad riscul de cancer cu peste 50%.

Proprietatile anticancerigene ale cepei si ale usturoiului se datoreaza compusilor sulfurati, din care face parte si alicina. S-a constatat, de asemenea, reducerea incidentei cancerului pulmonar la fumatorii care mananca usturoi sau ceapa zilnic. Rolul protector se datoreaza tot alicinei, care inlatura o parte din efectele negative ale fumatului.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceapa verde scade glicemia previne cancerul
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1787 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014282 (s)