News Flash:

7 alimente care te pot imbolnavi

29 Aprilie 2011
3032 Vizualizari | 0 Comentarii

In anumite conditii, unele alimente, care in mod normal sunt benefice sanatatii, iti pot face rau. Iata cateva alimente care te pot imbolnavi:

1. Tonul
Este una din speciile care contin mercur. Daca mananci peste cu mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine foarte toxic, afectandu-ti ficatul si rinichii. Incearca sa nu mananci peste oceanic mai mult de o portie pe saptamana, si mai ales, fereste-te de rechin si pestele-spada.

2. Rubarba
Partea periculoasa a plantei este reprezentata de frunze, care contin oxalati si acid oxalic - unul dintre cei mai tari acizi organici. Desi ai nevoie de o cantitate destul de mare pentru a muri (5 kg), este suficienta o cantitate foarte mica pentru a te simti foarte rau.

3. Alcoolul
Concentratia de alcool din sange este resposabila de modul in care te simti, te misti si reactionezi - si chiar pentru viata ta. Acestea sunt diferitele stadii ale intoxicatiei cu alcool: euforie 0.003 - 0.12%; letargie 0.09-0.25%; confuzie 0.18 - 0.30%; coma 0.35 - 0.5%; moarte >0.50%

4. Mierea nepasteurizata
In momentul in care mierea este procesata, toxinele care pot fi continute de catre aceasta sunt puternic diluate (datorita cantitatilor mari si tipurilor diverse de miere care sunt amestecate). Rezultatul este o miere lipsita de risc. La polul opus, daca alegi sa cumperi miere din culturi mici, neprocesata, poti da peste o miere foarte toxica, rezultata din nectarul unor anumite tipuri de flori (in special rhododendroni).

Chiar daca mortea poate surveni rar in urma consumului de miere, nu acelasi lucru poate fi spus despre intoxicatie, care poate fi cauzata de numai o lingurita de miere toxica! Intoxicatia de la miere dureaza pana la 24 de ore si poate fi caracterizata de ameteli, slabiciune generalizata, transpiratie excesiva, chiar pierderea cunostintei.

5. Cartofii
Fiti atenti la cartofii care au zone in care s-au inverzit sau innegrit! Nu numai frunzele acestora sunt otravitoare, ci si cartoful propriu-zis in momentul in care este afectat.

6. Ciupercile
Exista tipuri de ciuperci care arata similar cu cele comestibile, dar care te pot otravi intr-o perioada extrem de scurta, afectand mai intai ficatul si rinichii.

7. Apa
Apa reprezinta esenta vietii, fara aceasta nu am putea trai. Prea multa apa, te poate insa ucide. Cantitatea letala difera de la o persoana la alta, dar poate fi in jurul a 10 litri de apa, iar situatiile in care s-a murit din acest motiv nu sunt deloc rare - unul dintre cele mai recente cazuri este al unei femei de 28 de ani din Sacramento (SUA) care a murit dupa ce a participat la un concurs de baut apa.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tonul mercur rubarba alcoolul mierea nepasteurizata cartofii apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021916 (s)