News Flash:

7 alimente care provoaca frecvent balonare

29 Iulie 2011
4156 Vizualizari | 0 Comentarii

Balonarea este o tulburare intestinala, cauzata in principal de obiceiurile alimentare dezordonate. Acestea determina producerea unei cantitati mai mari de gaze in stomac decat in mod normal. Cauzele balonarii sunt numeroase, de la inghitirea a prea mult aer pana la tensiunea premenstruala. Gazele pot fi produse si ca reactie la intoleranta sau dificultatea de digestie a anumitor alimente, chiar si sanatoase. Iata cateva alimente care provoaca balonare, potrivit Ele:

1. Legumele 
In timpul digerarii, zaharul din anumite legume poate duce la balonare. Ceapa si anghinarea contin fructoza, un tip de zahar. Legume precum sparanghelul, broccoli sau varza contin rafinoza. Legumele care contin fibre solubile, precum mazarea, pot de asemenea provoca balonare. 

2. Fructele 
Amunite fructe contin un tip special de zahar, denumit sorbitol, care provoaca balonare excesiva. Printre aceste fructe se numara prunele, piersicile si perele. Guma de mestecat fara zahar sau bomboanele sunt indulcite cu sorbitol si pot provoca balonare. 

Fructele contin de asemenea si fibre solubile care, atunci cand sunt digerate in intestine, duc la producerea de gaze. 

3. Alimentele care contin amidon 
Printre acestea se numara painea, cerealele si pastele rafinate. Toate produc gaze intestinale. Tot din aceasta categorie fac parte si cartofii si porumbul. Singurul aliment cu amidon care nu provoaca balonare este orezul. 

4. Lactatele 
Laptele si produsele derivate contin un tip de zahar, cunoscut sub numele de lactoza. Acest zahar poate fi dificil de digerat daca organismul nu secreta suficiente enzime. Branza, inghetata si laptele contin lactoza si pot provoca balonare excesiva. 

Persoanele care sufera de intoleranta la lactoza trebuie sa evite consumul de astfel de produse. 

8 remedii naturiste pentru balonare

5. Cerealele din ovaz 
Chiar daca un bol cu cereale din ovaz repezinta un mic dejun sanatos si consistent, cu multe fibre, acest ingredient este vinovat de balonarea excesiva. 

Cerealele si fursecurile din ovaz trebuie evitate daca stii ca te pot balona. Daca nu poti renunta la aceste alimente, incearca sa le adaugi in dieta in cantitati mici. De asemenea, este important sa le mananci cat mai incet posibil. 

6. Fasolea 
Chiar daca sunt foarte nutritive, boabele de fasole reprezinta cea mai intalnita cauza a balonarii. Fasolea formeaza gaze in exces atunci cand sunt digerate. Au un continut mare de rafinoza si fibre solubile, a caror digerare emana gaze intestinale. 

Incearca sa consumi fasole in cantitati mici si sa nu o combini cu alte alimente care provoaca balonare. 

7. Bauturile carbogazoase 
Bauturile carbogazoase au un gust bun si racoritor, insa stomacul ta va intampina probleme atunci cand trebuie sa le digere. Carbonul din aceste sucuri este de fapt aer, care duce la exces de gaze si o stare inconfortabila. 

Fructoza, folosita pentru indulcirea acestor bauturi, este la randul sau la fel de greu de digerat, rezultand in gaze intestinale.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

balonarea tulburare intestinala cauzele balonarii legumele fructele
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018877 (s)