News Flash:

7 alimente care ajuta in tratamentulul diabetului

24 Februarie 2012
2562 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru bolnavii de diabet, dieta este extrem de importanta, iar pacientii trebuie sa aiba informatii referitoare la alimentele care pot contribui la scaderea nvelului de zahar si astfel la ameliorearea afectiunii. Iata cateva alimente care ajuta in tratamentul diabetului:

1. Fasolea frantuzeasca.
Fasolea frantuzeasca este acel tip de fasole verde, foarte subtire. Ea poate constitui un pranz excelent daca este gatita cum trebuie. Fasolea contine o cantitate insemnata de fibre dietetice si proteine sanatoase si, de asemenea, carbohidrati complecsi. Nutritionistii sugereaza ca persoanele cu diabet trebuie sa includa fasolea in meniul lor.

2. Varza de Bruxelles.
Un amestec  alcatuit  in parti egale din suc de fasole frantuzeasca si din suc de varza de Bruxelles poate face minuni in tratamentul diabetului. Acesta actioneaza in sensul activarii producerii de insulina si, in consecinta, contribuie la scaderea nivelului de glucoza.

3. Teci de fasole.
Diabeticii trebuie sa include in dieta decoctul de teci de fasole, acesta reprezentand medicamentul cel mai eficient in tratarea diabetului. Acesta se prepara prin fierberea fasolei (aprox 50g) in 4 litri de apa. Fierberea dureaza 3 ore la foc mic. Amestecul este apoi strecurat si lasat sa se raceasca 2-3 ore. Se consuma zilnic cate un pahar de 250 ml, cantitatea fiind repartizata de mai multe ori pe parcursul zilei (la intervale de 2 ore); este necesar sa fie consumat zilnic (timp de o luna si jumatate) pentru a-si pastra valoarea terapeutica.

4. Salata.
Salata se afla printre alimentele recomandate de Asociatia Americana de Diabet. Asociatia a declarat ca alimentele cu nivel scazut de colesterol sunt extrem de utile in diabet, pentru ca previn tulburarile cardiovasculare. Salata contine doar 3% carbohidrati si are un nivel scazut de colesterol.

5. Rosiile.
Sunt ideale pentru pacientii care au contractat boala din cauza supraponderalitatii. Rosiile nu doar ca au un nivel scazut de carbohidrati, dar contribuie si la scaderea nivelului de zahar din urina.

6. Soia.
Elementele nutritive din boabele de soia ajuta la tinerea sub control a nivelului de zahar din sange si din urina. Soia este saraca in carbohidrati, dar este bogata in proteine.

7. Ceapa.
Ceapa, in orice forma, este extrem de benefica pentru pacientii cu diabet. Scade nivelul de zahar. Studiile arata ca ceapa contine un ingredient care actioneaza pe principiul insulinei.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasolea frantuzeasca salata rosiile soia ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1443 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013812 (s)