News Flash:

6 motive pentru a bea zilnic ceai de hibiscus

30 Noiembrie 2017
9872 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceaiul de hibiscus este o bautura foarte populara in toata lumea si adesea este utilizat ca medicament. El se prepara din parti ale plantei Hibiscus sabdariffa, in special din flori. Iata care sunt beneficiile ceaiului de hibiscus:

Ajuta la digestie. Multi oameni beau ceai de hibiscus pentru a imbunatati digestia. Acesta stimuleaza atat diureza, cat si tranzitul intestinal. Trateaza constipatia, ajuta la pierderea in greutate, imbunatateste starea de sanatate a sistemului gastro-intestinal si previne cancerul colorectal.

Ajuta la slabire. Ceaiul de hibiscus este, de asemenea, benefic pentru a pierde in greutate. Daca ati consumat alimente bogate in carbohidrati - zahar si amidon, beti o cana de ceai de hibiscus. Studiile arata ca extractul de hibiscus reduce absorbtia de amidon si glucoza si poate ajuta pierderea in greutate.

Ceaiul de hibiscus poate inlocui cafeaua. Vezi cateva indicatii terapeutice ale hibiscusului

Elimina grasimea de pe artere. Potrivit unui studiu, persoanelor care beau zilnic ceai de hibiscus le scade tensiunea arteriala in mai putin de o luna. De asemenea, ceaiul de flori de hibiscus contine antioxidanti care ajuta la reducerea depozitelor de grasimi acumulate pe artere si scade nivelul colesterolului rau din sange. De aceea, este foarte indicat in prevenirea si tratarea afectiunilor cardiace. Este si un bun antioxidant si preintampina degradarea celulelor.

Are proprietati anti-cancer. Acidul protocatechuic gasit in ceaiul de hibiscus are puternice proprietati antioxidante si anti-tumorale. Potrivit unui studiu, ceaiul de hibiscus inhiba cresterea celulelor canceroase in leucemie.

Combate anxietatea si depresia. Beneficiile ceaiului de hibiscus includ si calmarea sistemului nervos. Acest lucru ajuta la reducerea simptomelor de depresie si anxietate. Potrivit cercetatorilor, flavonoidele, antocianinele si antocianidele au potential antidepresiv.

Stimuleaza sistemul imunitar. Cantitatea mare de vitamina C din ceaiul de hibiscus ajuta sistemul imunitar, prevenind racelile si gripa. De asemenea, ceaiul de hibiscus are capacitatea de a scadea temperatura corpului, ceea ce il face benefic in caz de febra.

Hibiscus, planta care grabeste vindecarea ranilor si mareste elasticitatea pielii

Cum se prepara ceaiul de hibiscus: Ingrediente:

  • - 4 cani de apa filtrata pura
  • -1/4 ceasca de flori hibiscus organice uscate
  • -1 - 2 linguri miere cruda
  • - lime si frunze de menta proaspete (optional)


Mod de preparare: Puneti doua cani de apa la fiert, iar cand apa clocoteste stingeti flacara si adaugati florile de hibiscus. Lasati la infuzat 10-15 minute, adaugati restul de apa, adaugati mierea. Serviti cu gheata, decorati cu felii de lime si cateva frunze de menta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

hibiscus sabdariffa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014466 (s)