News Flash:

6 modalitati de a folosi turmericul in dieta

13 Ianuarie 2017
1511 Vizualizari | 0 Comentarii
Este, fara indoiala, una dintre cele mai puternice plante medicinale si totodata condiment, iar studiile i-au evidentiat numeroase beneficii. Turmericul, caci despre el este vorba, a fost folosit de secole in scopuri medicale, mai ales in Asia, iar astazi, numeroase persoane il consuma pentru a preveni bolile si pentru a imbunatati sanatatea generala.

De ce este turmericul atat de puternic? Contine substante cu efect antioxidant, antibacterian, antimutagenic, antifungic, anti-inflamatoare, antivirale si anticarcinogenic. Iata cateva dintre beneficiile turmericului care au fost dovedite stiintific:

Intareste sistemul imunitar
Reduce riscul mai multor tipuri de cancer
Grabeste vindecarea ranilor
Trateaza si amelioreaza artrita
Ajuta la detoxifierea ficatului
Scade riscul de Alzheimer
Previne bolile de inima

10 remedii naturiste cu sofran indian (turmeric)

Daca inca nu ai introdus inca in alimentatia ta acest condiment, iata cateva retete cu turmeric care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti starea de sanatate:

1. Suc de turmeric
Ingrediente:
O jumatate de lamaie
Sare de mare
O lingurita de turmeric pulbere
Un pahar cu apa
Mod de preparare:
Stoarce sucul de lamaie intr-un pahar, apoi adauga pudra de turmeric si sarea. Completeaza cu apa si omogenizeaza bine.

2. Ceai de turmeric
Ingrediente:
O jumatate de lingurita de turmeric ras
O cana de apa fierbinte
Miere
Lamaie
Un varf de cutit de piper negru
Mod de preparare:
Se fierbe apa si se adauga turmericul. Lasa-l sa fiarba timp de 5 minute. Strecurati, lasati sa se raceasca 10 minute, adaugati celelalte ingrediente si beti.

3. Smoothie cu turmeric
Ingrediente:
O lingurita de radacina de maca
2 linguri de fulgi de cocos
O lingurita de seminte de canepa
O lingurita de pudra de turmeric sau turmeric proaspat ras
O cana si jumatate de ananas congelat
Piper negru
O jumatate de ceasca de lapte de migdale sau de cocos
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un blender, mixati si consumati.

10 motive pentru a consuma zilnic o jumatate de lingurita de turmeric

4. Supa de turmeric
Ingrediente:
O radacina de turmeric rasa
4 cani de supa de oase sau de legume
Piper negru
Mod de preparare:
Se aduce la fierbere supa, se adauga turmericul si se lasa la fiert 15 minute. Daca vreti o puteti apoi strecura, adaugati piperul negru proaspat macinat si bucurati-va de un preparat delicios.

5. Omleta cu turmeric
Turmericul e potrivit in omlete si frittata, aroma sa fiind subtila. Pur si simplu adaugati un pic de pudra de turmeric atunci cand bateti ouale.

6. Lapte de aur
Pentru a prepara aceasta bautura considerata de multi un veritabil medicament, trebuie sa pregatiti intai pasta de turmeric. Pentru aceasta aveti nevoie de:
1/4 cana de pudra de turmeric
1/2 lingurita de piper
1/2 cana de apa filtrata

Instructiuni
Amestecati foarte bine toate ingredientele intr-o tigaie mica. Folositi un foc intre potrivit si tare si amestecati constant pana cand se face o pasta groasa. Nu o sa dureze foarte mult timp, asa ca nu va indepartati de langa aragaz.
Lasati amestecul sa se raceasca si apoi puneti-l intr-un vas mic la frigider.

Pentru a pregati laptele de aur aveti nevoie de:
1 cana de lapte de migdale (laptele de canepa sau de cocos sunt de asemenea optiuni bune)
1 lingurita de ulei de nuca de cocos
1/4 lingurita de pasta de turmeric
Putina miere
Mod de preparare
Amestecati ingredientele, mai putin mierea, intr-o tigaie. Dati focul la mediu. In timp ce se incalzeste aveti grija sa amestecati constant si sa nu ii permiteti sa ajunga sa fiarba. Adaugati apoi miere dupa gust.

Sfaturi importante
Pentru o absorbtie optima a curcuminei, substanta cea mai importanta din turmeric, trebuie sa tinem cont de:
- temperatura de gatit. Ideal ar fi ca aceasta sa fie cat mai joasa.
- prezenta piperului (datorita componentei sale principale piperina) in mancare si in prezenta careia se stimuleaza absorbita de curcurmina
- prezenta unei grasimi sanatoase (ulei de masline, ghee, unt de cocos, lapte de cocos) pentru a proteja turmericul, inainte de a ajunge in intestinul subtire, de acidul existent in stomac.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

plante medicinale condiment turmericul beneficiile turmericului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1378 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034051 (s)