News Flash:

6 lucruri pe care nu le aflati de pe ambalajul alimentelor

30 Noiembrie 2011
1278 Vizualizari | 0 Comentarii

Interesul industriei alimentara este sa furnizeze consumatorilor cat mai multe alimente si bauturi, de aceea exista tendinta ca aspectele ce le-ar putea aduce un deficit de imagine sa fie trecute in umbra. Iata cateva lucruri pe care nu le aflati de pe ambalajul alimentelor:

1. Ingredientele enumerate pe eticheta nu sunt singurele pe care alimentele le contin. 

Desi in timpul procesului de preparare la temperaturi ridicate pot lua nastere substante chimice cancerigene, adesea ele nu sunt trecute laolalta cu celelalte. De asemenea, nici reziduurile de solventi, pesticide si alte chimicale nu sunt amintite dupa cum am putut observa fiecare dintre noi de-a lungul timpului.

2. Glutamatul de monosodiu, care este adaugat in mii de produse alimentare printre substantele inofensive, produce dezechilibre la nivelul sistemului endocrin. La fel de grav, el determina o crestere fortata a apetitului in alimentatiei fiind una dintre cauzele care stau la baza inmultirii cazurilor de obezitate in zilele noastre. 

In mod curent glutamatul de monosodiu se ascunde in drojdie si in proteinele vegetale. Aminoacidul este intalnit des si in hrana naturala, de pilda, in rosii sau ciuperci. Glutamatul de monosodiu este un potentator de gust descoperit ca atare in 1907, in Japonia, de catre Kikunae Ikeda.

4. Boala ADHD este cauzata la copii aproape in exclusivitate de consumul ingredientelor procesate din alimente, coloranti si carbohidrati rafinati.  ADHD este o tulburare nurobiologica ce se caracterizeaza prin deficit de atentie, hiperactivitate si chiar impulsivitate.

5. Ambalajele din plastic sunt un potential pericol pentru sanatate. Oamenii de stiinta au descoperit ca bisfenolul continut in aceste materiale sintetice pot trece cu usurinta in alimente, daca se gateste la temperaturi ridicate. Bisfenolul poate produce dezechilibre hormonale grave atat barbatilor cat si femeilor.

6. Daca este expus la temperaturi ridicate chiar si pentru doar cateva ore, indulcitorul numit aspartam se descompune in substante chimice toxice. Formaldehida rezultata provoaca daune la nivelul ochilor, creierului si intregului sistem nervos.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1515 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014209 (s)