News Flash:

6 fructe a caror coaja te ajuta sa-ti mentii sanatatea

13 Iulie 2018
15044 Vizualizari | 0 Comentarii

Studii recente au aratat ca acidul ursolic, o substanta din coaja marului, ofera o multime de beneficii neasteptate, de la stimularea cresterii de tesut muscular pana la mentinerea sub control a colesterolului si a glicemiei. Merele nu sunt singurele fructe care au o coaja bogata in substante sanatoase. Iata si alte fructe a caror coaja te ajuta sa-ti mentii sanatatea, potrivit Daily Mail:

Piersici. Piersicile reprezinta un fruct adesea neglijat, dar coaja lor este buna si consumata - pentru nutrienti- si aplicata pe fata prin frecare usoara, pentru stralucirea tenului. Bogata in potasiu si vitamina A, coaja ajuta la revitalizarea pielii, iar consumarea ei poate stimula sistemul imunitar, poate indeparta toxinele din organism, poate proteja ochii de cataracta si reduce riscul decancer, boli de inima si artrita. Daca vrei sa o folosesti ca si exfoliant, pune putin zahar pe partea sa carnoasa si freaca usor tenul. Portocale. Coaja acestora contine antioxidanti puternici, flavonoizi, care pot reduce semnificativ nivelul de colesterol. Antioxidantii din coaja sunt de 20 de ori mai puternici decat cei din pulpa, conform unui studiu realizat in SUA. Adauga coaja rasa de portocala in prajituri sau sucuri pentru a beneficia de efectele sale pozitive.

Banane. Coaja de banana contine potasiu si antioxidanti care mentin pielea moale si catifelata si ajuta la o recuperare rapida. Iar daca ai fost muscat de un tantar, freaca locul cu aceasta coaja pentru a ameliora mancarimea. De asemenea, extractul din coaja de banana poate ameliora depresia deoarece este bogat in serotonina si poate fi bun pentru ochi deoarece contine luteina - un antioxidant care protejeaza celulele ochilor de razele ultraviolete. Fierbe coaja de banana timp de zece minute si apoi bea zeama racita. Totodata, poti folosi partea interioara a cojii de banana pentru a da un plus de stralucire frunzelor plantelor din locuinta. Nu numai ca vor arata mai bine, dar coaja de banana are si rol de pesticid natural si de ingrasamant. De asemenea, o coaja de banana poate fi folosita la lustruirea pantofilor - freaca-i cu aceasta usor si apoi sterge-i cu o carpa.

Lamai. Acestea contin acid citric, util in mai multe scopuri. Spre exemplu, pune cateva felii de coaja de lamaie in ulei de masline, pentru a-i da o aroma deosebita si pentru a-l revigora, in cazul in care este mai vechi. Iar daca vrei sa scapi de mirosul urat din cuptorul cu microunde pune coaja si suc de lamaie intr-un bol, adauga si apa cat cantitatea de suc si fierbe continutul in cuptor timp de zece minute (fara sa acoperi bolul). Kiwi. Desi perisorii de pe coaja nu sunt chiar tentanti pentru a fi consumati, coaja de kiwi are de trei ori mai multi antioxidanti decat miezul, avand proprietati anti-cancer si antiinflamatoare. De asemenea, lupta cu microbii, precum stafilococi si E coli. Daca nu-ti place ideea de a consuma un kiwi cu tot cu coaja, combina un astfel de fruct, cu tot cu coaja, cu altele diferite, intr-o salata, sau paseaza totul pentru un suc. Pere. Coaja de la para este plina de fibre si contine de asemenea si vitamine si nutrienti in cantitati mai mari decat miezul in sine. Printre altele, contine o substanta despre care s-a aratat ca poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

acid ursolic coaja mar coji fructe beneficii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016999 (s)