News Flash:

6 bauturi despre care stiinta a dovedit ca pot distruge celulele canceroase

16 Februarie 2016
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Cercetarile au aratat ca sedentarismul si dieta nesanatoasa pot creste riscul unei persoane de a dezvolta o forma de cancer. Nu putem schimba genetica, dar stilul de viata, da. O greutate sanatoasa, activitatea fizica regulata, o dieta bazata pe vegetale ne pot ajuta sa avem o viata lunga si ne protejeaza organismul de boli de inima, diabet si chiar cancer.

Ceea ce mancam si bem poate avea un impact pe termen lung asupra sanatatii. Multe bauturi contin fitochimicale care au proprietati antitumorale si antioxidante. Un studiu realizat in 2014 a stabilit ca urmatoarele fitochimicale din bauturile pe care adesea le consumam sunt importante pentru sanatatea noastra. Iata cateva bauturi care au impact puternic impotriva cancerului:

1. Epigallocatechina (ceai verde): frunzele uscate de ceai verde contin in proportie de 40% polifenoli, cum ar fi EGCG. Potrivit unui studiu de la Universitatea Purdue EGCG impiedica cresterea celulelor canceroase sau marirea dupa divizare si, eventual, duce la apoptoza.

7 motive pentru a bea ceai verde

2. Triterpenoide (sucuri de citrice): Vitamina C care se gaseste in sucurile de citrice este un remediu alternativ de cancer. Cercetarile ulterioare atrag atentia si asupra cojilor de lamaie, mai exact asupra capacitatii lor de a distruge celulele maligne in cancerul de san, cancerul de colon si cancerul pulmonar.

3. Resveratrol (vin rosu): Resveratrolul este un polifenol derivat din struguri, fructe de padure, arahide si alte plante. S-a descoperit ca afecteaza toate cele trei etape ale carcinogenezei prin controlul diviziunii celulare, de crestere, apoptoza, inflamatie, angiogeneza si metastazare.

Resveratrolul, cel mai puternic polifenol anticancer. Vezi unde se gaseste si care sunt beneficiile pentru sanatate

4. Xanthohumol (bere): Potrivit unui studiu realizat de Cancer Research Centre din Germania, xanthohumol-ul gasit bere bocheaza actiunea excesiva a testosteronului si estrogenului si previne eliberarea unor proteine, PSA, care stimuleaza raspandirea cancerului de prostata.

5. Procianidina (ciocolata): Ciocolata contine minerale, antioxidanti si flavonoizi. Studiile arata ca ciocolata neagra poate reduce riscul de cancer pulmonar, de prostata si cancer de piele.

6. Cafeina (cafea): Un studiu din 2015 a constatat ca persoanele cu cancer de colon stadiul 3 care au baut patru sau mai multe cesti de cafea pe zi si-au scazut riscul de recidiva sau de deces asociat cu cancerul cu 52%.

Tulbarari cauzate de excesul de cofeina

Aceste bauturi ar trebui sa fie consumate cu moderatie, ca parte a unei diete sanatoase.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sedentarismul dieta nesanatoasa cancer epigallocatechina resveratrol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1739 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032575 (s)