News Flash:

6 afectiuni tratate cu ajutorul catinei

21 Septembrie 2011
5550 Vizualizari | 0 Comentarii

Catina este un arbust cu scoarta cenusie, solzoasa, foarte ramificat si spinos, care creste in zona litoralului si in regiunile montane. Florile sunt mici, de culoare galben-ruginiu si apar inaintea frunzelor. Fructele sunt ovoide sau globuloase, lungi de 5-10 mm si late de 4-8 mm si grupate mai multe la un loc, de culoare verde la inceput si galben-portocalie la completa lor maturitate.

Fructele de catina sunt foarte bogate in vitaminele E si C. Aportul de vitamina C este de la 100-300 mg/100g fructe si chiar 600 mg la unele specii. 

Din catina se potate prepara un ulei dupa urmatoarea reteta: punem un kilogram de fructe, bine spalate si zdrobite, intr-un borcan si peste ele turnam ulei de masline sau de floarea-soarelui. Le lasam timp de 30 de zile la temperatura camerei, fara a le acoperi etans. Uleiul de catina se strecoara prin tifon si se pune in sticlute mici. 

Beneficiile uleiului de catina asupra pielii. Vezi si cum sa-si prepari singura acest ulei 

Beneficiile catinei
- este o sursa naturala de vitamine; 
- ajuta la vindecarea ulcerului si a infectiilor urinare; 
- este un puternic energizant; 
- scade durata de convalescenta;
- are efecte radioprotectoare, fotoprotectoare, de cicatrizant, de puternic imunomodulator;
- amelioreaza circulatia periferica deficitara.

In general, ca un tratament sa dea rezultate bune trebuie sa se faca o cura. In cazul tratamentului cu catina, cura dureaza aproximativ trei luni. Medicul biochimist Eugen Giurgiu precizeaza ca este bine sa folosim catina cat mai aproape de starea ei naturala, fie fructele crude, fie extrase din ­fructul intreg. Ceaiurile sunt mai putin ­recomandate. Iata cateva afectiuni tratate cu ajutorul catinei:

1. Boli de inima
Puneti o lingurita cu fructe maruntite in 250 ml apa clocotita, lasati acoperit 15 minute, dupa care strecurati. Se beau trei cani pe zi. Catina este un trofic vascular si nervos si are, de asemenea, un rol extrem de important si activ de protector coronarian. Sucul de catina contine un ulei care, administrat cardiacilor, diminueaza sau  elimina tahicardia si starile de neliniste.

2. Afectiuni virale
Fructele consumate ca atare sau sub forma de suc proaspat sunt indicate in toate bolile de acest tip. Ajuta la diminuarea virusurilor, avand si efect ­antiinflamator.

3. Anemie
Catina este un tonifiant ­general pentru organism, asa ca nu trebuie sa lipseasca din nici o casa. Este benefica mai ales pentru copii, sportivi si persoane in varsta. Iata o reteta simpla, la indemana oricui: puneti (trei sferturi) intr-un borcan fructe proaspete, intregi, si cu pielita tare (nu mai putin de un kilogram). Peste fructe se toarna 250-300 de grame de miere incalzita usor, ca sa se lichefieze. Borcanul se inchide ermetic si se sterilizeaza 10-15 minute la bain-marie. Luati din siropul rezultat cate o lingurita de trei ori pe zi, in  cure de minimum doua luni.

4. Bronsita
Se beau zilnic sase linguri cu sirop de catina, preparat exclusiv pe cale industriala, pe stomacul gol, diluat in putina apa. 

5. Colite
Ca remediu de urgenta, se inghit 1-3 lingurite de pulbere de scoarta de catina. Aceasta are puternice efecte astringente si antibiotice (neutralizeaza bacteriile din intestin).

6. Diabet
Fructele consumate crude sau prelucrat sunt un adjuvant excelent pentru redresarea metabolica a organismului, contribuind inclusiv la reducerea glicemiei din sange.

Catina, cocktailul de antioxidanti pentru piele 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

catina beneficiile catinei afectiuni virale anemie bronsita colite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1494 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020249 (s)