News Flash:

5 vinuri medicinale din fructe si indicatiile terapeutice

16 Noiembrie 2011
3826 Vizualizari | 0 Comentarii

Fructele care intra in compozitia vinurilor trebuie sa fie bine coapte si bine spalate. Atentie la struguri, sa nu aiba acaricide sau sa fie stropiti cu sulfat de cupru. Spalati bine fructele inainte de folosire.

Vinul se pastreaza in sticle inchise, la temperatura camerei.

Atentie! Vinurile medicinale nu se consuma in amestec. Rachiul folosit la prepararea vinului trebuie sa fie de minimum 40% alcool. Iata cateva vinuri medicinale din fructe:

1. Vin de afine 
Ingrediente: 500 g afine, 1 l vin rosu. 
Mod de preparare: Se pun afinele intr-un vas, se adauga doua pahare cu apa si se fierb la foc mic timp de 15 minute. Se amesteca cu vinul rosu si se prelungeste fierberea inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza. 
Mod de administrare: cate 25 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese. 
Proprietati: antidiareic, antiseptic, bactericid, dizolvant al acidului uric. 
Recomandari: arteroscleroza, constipatie, insuficienta biliara, diabet, diaree.

2. Vin de grapefrut 
Ingrediente: sucul de la doua grapefrut-uri, 1 l vin alb, 200 g zahar, 50 ml rachiu. 
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele si se lasa doua saptamani la rece. Se filtreaza si se imbuteliaza. 
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese. 
Proprietati: aperitiv, drenor digestiv, drenor hepatic, bogat in vitamina C. 
Recomandari: anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.

3. Vin de pere
Ingrediente: 500 g pere albe, 1 l vin alb. 

Mod de preparare: Se taie perele in rondele fine si se pun in vinul care fierbe. Se lasa sa fiarba pana ce volumul scade la jumatate. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza. 
Mod de administrare: cate 25 ml dimineata, la sculare. 
Proprietati: antiseptic, diuretic, tonic. 
Recomandari: celulita, diabet, litiaza renala, retentie de apa.

4. Vin de portocale 
Ingrediente: o portocala bine spalata, 1 l vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara, 100g zahar, 50ml rachiu. 
Mod de preparare: Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreaza si se pune in sticle. Se foloseste dupa 2-3 luni. 
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese. 
Proprietati: antiinfectios, aperitiv, diuretic, fluidifiant sangvin, laxativ, tonic general. 
Recomandari: anorexie, astenie, dispepsie, hipervascozitate sangvina.

5. Vin de prune uscate 
Ingrediente: 300 g prune uscate, 1 l vin rosu, 1 pachetel de vanilie, 50 ml rachiu, 120g zahar. 
Mod de preparare: Se pun prunele intr-un borcan. Se adauga vinul, rachiul, vanilia si zaharul. Se amesteca bine si se lasa in repaus 3 saptamani. 
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese. 
Proprietati: dezintoxicant, diuretic, energizant, stomahic. 
Recomandari: anemie, constipatie, guta, nefrita, reumatism.

Recomandari
Se utilizeaza numai vase curate, sterilizate cu abur sau apa fiarta, timp de cel putin 30 de minute, de cate trei ori. Nu se folosesc vase metalice, in special cele de aluminiu. Se folosesc doar ingrediente pentru care nu au fost utilizate insecticide sau ierbicide.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinurile medicinale recomandari
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1787 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021572 (s)