News Flash:

5 trucuri pentru alegerea unui pepene verde copt

24 Iunie 2018
29822 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe vremuri caniculare nimic nu este mai bun decat o felie de pepene rosu rece. Cu toare acestea nu toti ne pricepem sa alegem un pepene astfel incat atunci cand il taiem sa avem garantia ca mancam un fruct delicios. Achizitia unui pepene verde este un fel de investitie riscanta. Nu te putine ori exista riscul sa ramai cu pofta-n cui cand vezi ca ceea ce ai cumparat nu este copt suficient. Iata cateva trucuri care te ajuta sa alegi un pepene verde perfect copt:

1. In primul rand verifica forma. Simetria este cheia. 2. Atentie la greutatea sa. Pepenii care nu sunt copti suficient sunt mai grei decat ar trebui. 3. Apasati pe coaja pepenului, in diferite locuri, pe suprafata sa. Pe nicaieri nu trebuie sa fie moale. Un pepene bun si dulce este cel care e tare ca o piatra. 4. Cauta un loc galben pe suprafata pepenelui. Aceasta pata se formeaza in timpul perioadei de crestere, deci acest lucru va indica fapul ca pepenele a ajuns la maturitate. 5. Loveste usor pepenele. Daca se aude un sunet de "gol in interior", acesta este numai bun de mancat.

Cu numai 46 de calorii la 250 de grame, pepenele rosu acopera 20% din doza zilnica recomandata de vitamina C si 17% din doza de vitamina A, scriu jurnalistii de la “Huffington Post”. Mai mult, acest fruct contine fibre care susin digestia si pastreaza sanatatea gastro-intestinala. De asemenea, 250 de grame de pepene verde contin de 1,5 ori mai mult licopen decat o rosie proaspata - adica 6 miligram. Licopenul este un antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi, iar pentru a beneficia de aceste proprietati, specialistii ne recomanda sa pastram fructul la temperatura camerei inainte de consum.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pepene rosu copt trucuri licopen
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036460 (s)