News Flash:

5 tipuri de cancer pe care le poti preveni daca mananci mere

10 Martie 2011
3655 Vizualizari | 0 Comentarii

Numeroase studii au demonstrat ca un singur mar consumat in fiecare zi tine te tine departe de boli grave, printre care si cancer. Iata cateva tipuri de cancer pe care le poti preveni daca mananci mere, potrivit sfatulmedicului.ro:

1. Cancerul de san
Potrivti unui studiu realizat pe sobolani la Cornell University a aratat ca extracul de mere proaspete incetineste cresterea tumorilor cancerului de san. Sobolanii au fost expusi la un agent cancerigen care dezvolta cancerul mamar si hraniti cu mere, in fiecare zi, timp de 24 de saptamani.

Tumorile au evoluat la 81% la subiectii care nu au consumat mere. In cazul sobolanilor care au consumat unul, trei sau sase mere, tumorile au fost reduse cu 17, 39 si respectiv 44%. Practic, nu s-a constatat ca animalele tratate aveau mai putine tumori, ci ca aceste tumori erau mai mici, au evoluat mult mai lent, comparativ cu tumorile sobolanilor care nu erau tratati. 

2. Cancerul de prostata
Cercetatorii de la clinica Mayo au constatat ca quercetina, un tip de flavonoida continuta de mere, poate ajuta la prevenirea si tratarea cancerului de prostata. Un studiu de laborator a constatat ca quercetina previne sau reduce cresterea celulelor umane specifice cancerului de prostata prin blocarea actiunii hormonilor androgeni. Quercetina ar putea fi un tratament non-hormonal pentru prevenirea sau tratarea cancerului de prostata. 

3. Cancerul pulmonar
In urma unor cercetari realizate la Brigham and Women's Hospital and Harvard Medical School asupra unui lot de 125.000 americani, s-a descoperit ca un mar consumat in fiecare zi reduce riscul declansarii cancerului pulmonar la nefumatori cu 20%. Un studiu finlandez a confirmat aceste rezultate, iar un altul a descoperit ca oamenii care mananca mere si ceapa (doua alimente bogate in quercetina) pot preveni cu pana la 40-50% declansarea cancerului pulmonar. 

4. Cancerul de colon
Mai multe studii recente au descoperit o legatura intre mere si riscul de cancer colorectal. Persoanele care consuma un mar pe zi reduc riscul aparitiei cancerului de colon cu 35%, iar cei care mananca mai mult de un mar, diminueaza aceasta probabilitate cu pana la 63%. In plus, rezultatele unor cercetari germane subliniaza ca merele pot creste producerea unui compus numit butirat, care protejeaza organismul impotriva cancerului de colon. 

5. Cancerul hepatic
Riscul de cancer la ficat a scazut cu pana la 57% in cazul soarecilor hraniti cu un extract din coaja merelor. Chiar daca nutrientii in lupta cancerului contin substante existente in coaja de mere, si pulpa merelor contine aceste substante in cantitati semnificative. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

quercetina cancerul pulmonar cancerul hepatic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2443 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011071 (s)