News Flash:

5 sucuri anticancerigene si alcalinizante

15 Septembrie 2016
5136 Vizualizari | 0 Comentarii
Tot ceea ce mancam si bem influenteaza in bine sau in rau pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din corp, in timp ce altele ne alcalinizeaza. La nivel general, alimentele de origine animala precum carnea si produsele lactate, determina ca nivelele de aciditate sa creasca. in schimb, alimentele de origine vegetala precum fructele si legumele crude au proprietati alcalinizante. Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este sa consumam in mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cat posibil insa, este important sa se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mancarurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

Pe langa atentia pe care trebuie sa o acordam alimentatiei, trebuie sa stim de asemenea ca si unii factori de mediu pot influenta dezechilibrarea pH-ului. Din acest motiv, este recomandat sa se evite pe cat posibil produsele de curatenie si de igiena care contin substante toxice sau periculoase si sa se opteze pentru alternative naturale sau bio.
Totodata, este bine sa repectati unele recomandari cheie pentru a combate excesul de aciditate si pentru obtine un echilibru al pH-ului precum urmatoarele:

Restabilirea pH-ului alcalin al organismului prin gemoterapie


- Cresteti consumul de legume cu frunze verzi si consumati un suc sau shake verde zilnic (preparat acasa din ingrediente naturale si proaspete);
- Adoptati obiceiul de a bea un pahar cu apa calduta cu suc de lamaie in fiecare zi pe stomacul gol (acidul citric este un bun alcalinizant);
- Cresteti consumul de fructe si de legume, preferabil cele care au frunze verzi si se consuma crude;
- Evitati consumul alimentelor procesate si al fripturilor;
- Evitati consumul alimentelor rafinate precum zaharul si faina;
- Cresteti consumul apei pure si de calitate, preferabil apa purificata sau apa de izvor;
- Optati pentru produsele naturale pentru curatenia casei precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie si otetul;
- Aveti grija atunci cand alegeti produsele chimice pentru ingrijirea corpului si a parului, deoarece acestea sunt de multe ori pline de substante toxice. Pe cat posibil este indicat sa utilizati produse naturale pentru ingrijirea parului, a pielii, a dintilor, etc.;
- Cresteti consumul alimentelor de origine vegetala si includeti mici portii de alimente de origine animala, insa doar daca stiti ca provin dintr-o sursa sigura;
- Includeti in dieta alge marine si suplimente cu spirulina, chlorella, alga afa;
- Preparati zilnic un pahar de apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si consumati-l.


Iata cateva retete de sucuri care datorita proprietatilor lor terapeutice ne ajuta sa prevenim cancerul sau ne ajuta sa-l tratam daca exista deja:


1. Suc de morcovi, mere si spanac
Pentru a preveni aparitia cancerului se recomanda consumul morcovilor, al merelor si al spanacului. Aceste ingrediente furnizeaza nutrienti pretiosi corpului, precum vitamina A, B si E si minerale importante precum calciu.


Ingrediente:
- 225 g de morcovi
- 2 pahare de apa (400 ml)
- sucul de la o jumatate de lamaie
- o jumatate de mar
- frunze de spanac dupa gust


Preparare:
Se vor mixa in blender aceste ingrediente pana se va obtine o textura similara celei a iaurtului.


Observatie:
in unele cazuri, pentru a obtine o textura mai fina, poate fi necesar sa se adauge mai multa apa.

Este vital sa avem un organism alcalin! Ce trebuie sa mananci pentru asta


2. Suc de varza
Varza este o leguma care ne ofera nutrienti pretiosi precum proteine, hidrati de carbon, magneziu, potasiu si vitamina C. Tocmai de aceea, varza este foarte recomandta ca ingredient cheie pentru a preveni cancerul si efectele sale nocive asupra sanatatii.


Ingrediente:
- 3 sau 4 frunze de varza
- ½ litru de apa
- suc de morcovi (optional)
- brocoli (optional)


Preparare:
Se vor mixa in blender frunzele de varza cu apa. Daca doriti sa minimizati putin gustul amar al acestui suc, puteti adauga suc proaspat de morcovi. De asemenea, daca adaugati brocoli, va veti bucura de mai multi nutrienti.


3. Suc verde
Asa cum am mentionat anterior, varza este un aliment care ofera multe beneficii pentru prevenirea sau tratarea cancerului, iar in acest caz va face parte dintr-un suc verde. Vom adauga si alte ingrediente care aduc organismului proprietati nutritionale care impiedica formarea celulelor canceroase in corp.


Ingrediente:
- 2 sau 3 frunze de salata verde
- 2 sau 3 frunze de varza
- Frunze proaspete de spanac (dupa gust)
- Brocoli (dupa gust)
- 2-3 portocale coapte


Preparare:
Se vor mixa in blender ingredientele verzi impreuna cu sucul de portocale. Brocoli poate fi adaugat dupa gust, deoarece unele persoane nu agreeaza gustul acestuia.


Observatie:
Se recomanda ca acest suc sa fie consumat pe stomacul gol, pentru a profita din plin de proprietatile sale si pentru a fi mai usor de asimilat de organism.


4. Suc de rosii
Sucul proaspat de rosii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calitati antioxidante si contine licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale ca este o substanta care poate contribui la evitarea formarii celulelor cancerigene.


Ingrediente:
- 5 rosii coapte
- 1 tija de telina
- 1 castravete
- piper cayenne si sare marina (in cantitati mici)
- busuioc


Preparare:
Se vor mixa in blender toate aceste ingrediente si se va adauga busuioc (preferabil proaspat) pentru un plus de aroma.


5. Suc de mere, morcovi si ghimbir
in continuare, un suc pe baza de mere, morcovi si ghimbir care contribuie la minimizarea prezentei celulelor cancerigene. Ghimbirul este considerat ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai puternice proprietati anticancerigene, de aceea se recomanda ca acesta sa fie folosit cat mai des. in plus, aceasta este o bautura care ofera energie corpului, avand in acelasi timp proprietati antiinflamatorii, antioxidante si relaxante.


Ingrediente:
- 5 mere
- 3 morcovi
- o bucatica de ghimbir crud


Preparare:
Se vor taia in bucati mici merele si morcovii. Apoi, se va adauga si ghimbirul dat in prealabil pe razatoare si se vor mixa toate ingredientele.


sursa:suntsanatos.ro


aciditate alcalinizeaza mancarurile procesate
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016604 (s)