News Flash:

5 sfaturi pentru prepararea unei salate sanatoase

20 Ianuarie 2012
2113 Vizualizari | 0 Comentarii

Multe dintre salatele consumate la restaurant sunt bombe calorice. In mare parte din cauza dressing-urilor, care contin de cele mai multe ori maioneza, apoi branza foarte grasa. Iata cateva sfaturi pentru prepararea unei salate sanatoase

1. Alege numai alimente organice
Incearca sa cumperi legumele de la piata si sa renunti la cele aduse din Turcia. Cele din urma nu au gust si, in plus, contin si diferite substante periculoase. Spala foarte bine legumele inainte sa le mananci.

2. Foloseste legume proaspete
Tine minte ca legumele isi pierd calitatile nutriente daca nu sunt consumate atunci cand sunt proaspete si una peste alta, nici macar nu mai au un gust atat de bun dupa ce au stat saptamani intregi in frigider.

3. Foloseste dressinguri home-made
Renunta la dressing-urile cumparate de la super-market (contin cloranti, uleiuri de calitate proasta, conservanti si foarte multe calorii "goale") si incearca sa le prepari tu acasa. Foloseste doar ulei de masline extra-virgin, suc de lamaie proaspat sau smantana light.

4. Foloseste legume cat mai variate
In acest fel o sa ai parte de un cocktail de vitamine, minerale, antioxidanti si de o salata colorata.

5. Adauga branza, dar cu masura
In loc de maioneza sau alt dressing, poti sa adaugi la sfarsit o "ploaie" de branza (Parmesan, Roquefort sau Brie). Salata ta o sa se transforme in ceva delicios! 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020481 (s)