News Flash:

5 plante care va scapa de greata si varsaturi

14 August 2011
5122 Vizualizari | 0 Comentarii

Greata si varsaturile sunt simptome in multe afectiuni, cel mai adesea fiind vorba despre infectii sau intoxicatii alimentare, afectiuni gastrice, hepatice, renale etc. In astfel de cazuri, fitoterapia recomanda plante cu pro­prietati calmante sau/si antiemetice (antivomitive) din care se prepara diverse decocturi si infuzii. Acestea se beau reci, incet - inghititura cu inghititura -, preferabil neindulcite. Iata cateva plante care va scapa de greata si varsaturi

1. Menta
Datorita continutului bogat in mentol, frunzele acestei plante au efecte favorabile in calmarea varsaturilor atat in cazul adultilor, cat si al copiilor. Se prepara sub forma de infuzie dintr-o lingura de planta uscata la o cana cu apa. Infuzia se bea rece, 1-2 cani zilnic.

2. Roinita
Infuzie preparata din 1-2 lingurite cu frunze la o cana cu apa. Se recomanda 1-2 cani zilnic, in varsaturi de diverse cauze si cu deosebire in cele de sarcina, frecvente la femeile gravide. Tot in perioada sarcinii, pentru calmarea varsaturilor rebele se mai recomanda si decoctul din lichen de piatra (Lichen Islandicus), preparat dintr-o lingurita cu planta la o cana de apa, la care se adauga 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu.

3. Valeriana 
Tinctura, preparata din 20 grame de radacina, macerata opt zile in 100 mililitri de alcool de 70 grade. Datorita actiunii sedative asupra sistemului nervos vegetativ, este indicata si in varsaturile provocate de emotiile puternice sau de frica. Pulberea de radacina de valeriana, din care se poate lua cate un sfert de lingurita cu putina apa, de 3-4 ori pe zi. 

4. Pelinul
Aceasta planta se utilizeaza cu bune rezultate in combate­rea varsaturilor, dar nu timp indelungat, deoarece administrarea repetata, o perioada mare, poate duce la aparitia unor tulburari nervoase si digestive. Este strict contraindicat, tocmai din aceste motive, gravidelor si femeilor care alapteaza.

Se prepara sub forma de infuzie dintr-o lingurita cu planta la o cana de apa. Se bea in 3-4 reprize. Tinctura este preparata din 20 grame de planta macerata timp de 8 zile in 100 milili­tri de alcool de 70 grade. Se vor bea 15-20 de picaturi de trei ori pe zi. 

5. Cerentel
Sub forma de decoct, radacina de cerentel se prepara din doua lingurite de planta la o cana de apa. Se bea neindulcit si rece.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

menta roinita valeriana pelinul cerentel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021407 (s)