News Flash:

5 pasi pentru a evita intoxicatia alimentara

13 Ianuarie 2011
2450 Vizualizari | 0 Comentarii
Intoxicatia alimentara apare in urma consumului de alimente sau lichide contaminate cu diverse bacterii, virusi, paraziti sau substante chimice. Cele mai frecvente simptome care pot se manifesta in cazul unei intoxicatii alimentare sunt:
- diareea
- senzatia de greata si voma
- durerile de stomac
- febra
- migrenele

Daca te confrunti cu aceste simptome care persista mai multe zile trebuie sa mergi imediat la medic pentru a urma un tratament eficient. Poti evita intoxicatia alimentara urmand sfaturile de mai jos:

1. Verifica valabilitatea alimentelor pe care le cumperi!
Citeste intotdeauna eticheta produselor pe care le cumperi si nu uita de data de expirare.

2. Ai grija la depozitarea alimentelor!
Depozitarea si prepararea corecta a alimentelor este cea mai sigura metoda de a preveni aparitia unei intoxicatii alimentare. Iata cateva reguli elementare de pastrare corecta a alimentelor:
• trece la finalul listei de cumparaturi alimentele care se altereaza usor pentru a nu le tine prea mult timp la o temperatura neadecvata
• nu cumpara produsele care au ambalajul deteriorat
• nu cumpara oua care sunt crapate
• de indata ce ajungi acasa de la cumparaturi, pune alimentele alterabile la frigider sau congelator, dupa caz
• pastreaza intotdeauna produsele crude (carnea, ouale) departe de mancarea gatita, fructele si legumele proaspete
• nu depozita mancarea in cutii deschise.

3. Spala-te intotdeauna pe maini inainte si dupa masa!
Este esential sa urmezi aceste reguli elementare de igiena pentru a evita contaminarea alimentelor cu diversi agenti patogeni. Si nu uita sa aplici aceasta regula si inainte de a incepe prepararea alimentelor.

4. Evita sa bei lapte si sucuri nepasteurizate!
Cauta produsele din comert care au precizat pe ambalaj faptul ca sunt pasteurizate. Atat pasteurizarea, cat si ultrapasteurizarea presupun incalzirea la o temperatura foarte inalta (insa diferita) pentru distrugerea patogenilor, procesul fiind urmat de o racire instanta.

5. Spala bine fructele si legumele inainte de a le consuma!
Bacteriile care provoaca intoxicatia alimentara se pot inmulti foarte repede, in special daca au conditiile necesare. De asemenea, femeile insarcinate, copiii, batranii si persoanele cu alte afectiuni prezinta un risc mai mare de intoxicatie alimentara.
.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

intoxicatia alimentara simptome
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019845 (s)