News Flash:

5 efecte nocive ale excesului de carne

2 Mai 2011
5439 Vizualizari | 0 Comentarii

Carnea constituie una dintre sursele importante de proteine, dar ea se dovedeste totodata saraca in minerale, vitamine si hidrati de carbon. Numeroase studii au aratat ca excesul de carne produce tulburari in organismul uman. Iata cateva efecte nocive ale excesului de carne:

1. Bacteriile intestinale, in loc sa actioneze ca fermenti, provoaca putrefactia bolului alimentar, situatie care antreneaza infiltrarea substantelor toxice in vasele sanguine. Pentru a elimina aceste toxine, organismul va trebui deci, sa consume o parte din energia ce ar fi trebuit sa alimenteze alte functii vitale, aici fiind inclusa si activitatea creierului.

2. Sinteza vitaminei B12 este ingreunata, ceea ce poate duce la tulburari nervoase, atat in zona psihicului, cat si in ce priveste functionarea nervilor in muschi.

3. Toxinele de origine animala au tendinta sa perturbe metabolismul hidratilor de carbon. Din aceasta cauza apare pericolul diabetului.

4. In timpul digestiei carnii, se produc substante care nu pot fi asimilate. Aceste substante se pot fixa creand astfel, premizele aparitiei tumorilor, adeseori canceroase.

5. Surplusul de proteine poate provoca boli ale ficatului, o crestere a presiunii sanguine si arteroscleroza.

Nu mancati mai mult de 500 de grame carne rosie pe saptamana! Riscati sa va imbolnaviti de cancer 

Efectele complexe si nocive ale consumului de carne sunt evidente in anumite situatii. De exemplu, eschimosii, a caror hrana este formata preponderant din carne, imbatranesc foarte rapid. De asemenea, kirghizii, trib nomad din Russia orientala al caror regim alimentar cuprindea in mod esential consumul de carne, imbatraneau prematur, iar media de varsta era cel mai adesea de 40 de ani.

Carnea contine o serie de elemente toxice pentru organismul uman, cum ar fi:
-  deseurile provenite din vasele sanguine ale animalului taiat, diferiti microbi si urme ale medicamentelor date animalului sub forma  vaccinurilor si antibioticelor;
-  substantele toxice sintetizate de animal in momentul taierii si raspandite in intregul sistem sanguin;
-  bacterii ce provin din descompunerea tesuturilor si care incep imediat dupa moartea animalului; fierberea sau prajirea nu reusesc niciodata sa distruga in totalitate aceste bacterii, deoarece carnea este un bun izolator termic.

Totalul de proteine necesare unei persoane pe zi este, dupa cum afirma cercetatorii, cuprins intre 70 si 90 de grame. Aceasta cantitate de proteine, necesare zilnic poate fi  asigurata cu usurinta din produsele lactate si alimentele vegetale. 

Citeste si:

5 efecte nocive ale margarinei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017274 (s)