News Flash:

5 ceaiuri care te ajuta sa suporti mai bine canicula

9 Iulie 2011
3186 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceaiul are proprietatea de a hidrata organismul, are efect racoritor si revigorant, benefic asupra sanatatii generale a corpului. Iata cateva ceaiuri care te ajuta sa suporti mai bine canicula:

1. Ceai de menta in combinatie cu ceai verde
Poate cel mai racoritor ceai de vara este ceaiul de menta amestecat cu ceai verde, in parti egale. Amestecul se prepara sub forma de infuzie, cu o crenguta de menta si o lingurita de ceai verde (uscat); se lasa la infuzat 1-2 minute si se bea rece.

Ceaiul verde poate fi consumat in amestec si cu mandarine, portocale, lamaie. El este una dintre cele mai bogate surse naturale de antioxidanti, care ajuta la protejarea organismului fata de radicalii liberi. 

Atentie! Nu trebuie sa consumam mai mult de doua cesti de ceai verde pe zi si nu dupa ora 16.00, deoarece poate provoca insomnii.

2. Ceai cu rozmarin si hibiscus
Un ceai foarte racoritor este cel obtinut din frunze de rozmarin, ceai verde, flori rosii de hibiscus, macese, menta, sulfina. Efectul tonifiant al frunzelor de rozmarin se imbina cu proprietatile antioxidante ale ceaiului verde si cu virtutile revigorante ale florilor rosii de hibiscus. Acest ceai are efect tonic, revigorant, antioxidant.

3. Ceaiuri din plante aromatice
Benefice in anotimpul cald sunt si ceaiurile din plante aromatice - menta, coriandrul, rozmarimul sau busuiocul. Aceasta datorita uleiurilor volatile pe care le contin, actioneaza in cazul tulburarilor digestive de tip colita, enterocolita, diaree, frecvent intalnite in acest sezon. Plantele se pot consuma sub forma de infuzie, cu o lingurita de planta la 200 ml de apa fiarta.

4. Ceaiuri de fructe
Ceaiurile de fructe (fructe de padure, capsuni si fragi, afine, zmeura, lamai, caise sau fructe exotice) sunt tonice, vitaminizante, energizante si foarte placute la gust. Acestea nu contin cofeina si pot fi baute in orice moment al zilei (trebuie sa contina pulbere de fructe si nu arome). Ceaiurile de fructe se prepara prin infuzare: se adauga 1-2 lingurite de pulbere sau 1-2 pliculete de ceai peste 200 ml apa clocotita; se lasa la infuzat 5-10 minute. Ceaiul se lasa la racit si se serveste eventual cu gheata si lamaie.

5. Ceai din kiwi si guarana
Ceaiul din kiwi si guarana reprezinta o sursa bogata de vitamine, avand si efect stimulent. Aceasta deoarece semintele de guarana au un continut ridicat in cafeina.

Este bine ca pe timp de canicula sa evitati ceaiurile din plante care accentueaza eliminarea lichidelor din organism, cum sunt coada-calului, cozi de cirese, matase de porumb, urzica sau papadie.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceaiul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012267 (s)