News Flash:

5 beneficii ale nucii de cocos

12 Iunie 2011
3133 Vizualizari | 0 Comentarii

Miez, lapte si apa sunt cele trei produse nutritionale pe care le obtinem de la o nuca de cocos. Toate contin substante ideale pentru o dieta sanatoasa. Cat despre uleiul de nuca de cocos, acesta este bogat in grasimi care sunt usor de metabolizat. Pe lista calitatilor nucii de cocos se inscriu si vitaminele mineralele si nutrientii pe care ii contine din abundenta.

Acest fruct contine 60% din necesarul zilnic de magneziu, 11% din necesarul zilnic de fier, 9% din aportul zilnic necesar de fosfor si 8% din cel de potasiu. Iata cateva dintre beneficiile nucii de cocos:

1. Nuca de cocos este o excelenta sursa de proteine dar si o sursa de acid lauric pe care organismul il transforma in monolaurin, care lupta cu virusurile si bacteriile. Acidul lauric este prezent si in laptele matern.

2. Consumul de nuca de cocos ajuta la combaterea balonarii, a constipatiei, a ulcerului si a altor neplaceri digestive. Este foarte bogata in fibre, rivalizand, din acest punct de vedere, cu graul si ovazul.

3. Este un bun tonic si revitalizant, va scapa de oboseala si se recomanda in stari de rau insotite de lipsa de vitalitate sau in convalescenta. 

4. Imbunatateste si echilibreaza absorbtia calciului si a magneziului si este recomandata pentru  fi folosita pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor si a dintilor.

5.  Apa de cocos contine o cantitate insemnata de potasiu si este atat de pura incat serveste drept hidratant aplicat intravenos in situatii sau in tari unde fluidele utilizate, de regula, in astfel de cazuri lipsesc.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013658 (s)