News Flash:

5 bauturi energizante naturale

18 Martie 2017
1553 Vizualizari | 0 Comentarii
Primavara este anotimpul cand trebuie sa scapi de letargia iernii, de toxinele acumulate în sezonul rece din cauza unei alimentatii bogate în calorii (grasimi si multe proteine) si ale vietii sedentare (în casa). Nimic nu este mai importat decat sanatatea noastra, de ceea stresul de iarna trebuie eliminat, organismul trebuie revitalizat. Bauturile de primavara naturale sunt un mod eficient de restabilire a sanatatii organismului si de eliminare a toxinelor din corp.

Sucul de papadie reprezinta un preparat natural bogat în saruri minerale - potasiu, calciu, siliciu, sodiu si vitamine A, B, C si D. Contine substante flavonoide si carotenoide, acid cafeic si palmitic, steroli, colina, acid oleic. Sucul se realizeaza din frunze si radacina de papadie culese primavara, se poate amesteca cu suc de morcovi si se poate îndulci cu putina miere.


Acest preparat este tonic-amar, remineralizant si vitaminizant, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, are efect bun asupra bilei, pancreasului, rinichilor, sistemului gastro-intestinal, poate fi un bun remediu în bolile alergice, autoimune, dermatologice, intestinale si metabolice.

7 motive sa bei suc de ghimbir dimineata


Patrunjel
Sucul de patrunjel se consuma în cantitate redusa, este recomandat pentru eliminarea toxinelor din organism. Se realizeaza la blender din frunze proaspete de patrunjel amestecate cu putina apa. Se bea pe stomacul gol, cu aproximativ jumatate de ora înainte de masa. Are vitamine A, C, E si K, substante cumarine si flavonoide, acid folic, fier, ulei volatil.


Este un excelent detoxifiant pentru organism, are proprietati antiinflamatoare, vitaminizante, ajuta în vindecarea asteniei, oboselii, surmenajului, reduce simptomele de artrita si osteoartrita, scade riscul de cancer de colon, diabet, raceala, astm si ateroscleroza.


Frunze de urzica
Sucul de urzica consumat în lunile de primavara stimuleaza producerea de celule rosii în organism, combate anemia, oboseala cronica, starile de epuizare si de convalescenta, îmbunatateste metabolismul si are efect benefic asupra sistemului nervos. Acest suc natural din urzica are vitamine B1, B2, C, caroten, tanin, potasiu, fier, bor, mangan, calciu, acid galic, cumaric, substante flavonoide si uleiuri esentiale.


Suc de spanac
Sucul de spanac contine elemente nutritive ce restabilesc si mentin sanatatea organismului. Acest preparat natural are luteina si zeaxantina - antioxidanti foarte buni pentru sanatatea ochilor, pentru prevenirea si combaterea bolilor de ochi. Sucul de spanac este foarte bun pentru organism pentru ca ofera vitamine A, B1, B2, B6, C, E, magneziu, acid folic, calciu, potasiu, sodiu, iod, zinc, cupru, mangan.

Cum trebuie preparat si consumat sucul de patrunjel pentru a te insanatosi


Ajuta la detoxifierea organismului, la cresterea vitalitatii si puterii musculare, la combaterea anemiei (prin continutul de acid folic si fier), a stresului si a bolilor de nervi, la normalizarea digestiei si a metabolismului glucidic, vitaminizarea si remineralizarea corpului.


Grausor, Ranunculus ficaria
Sucul de grausor se realizeaza din frunzele acestei plante proaspete cu tot cu petiol care se culeg primavara înainte de aparitia florilor. Pentru un gust mai bun sucul se poate amesteca si cu sucul de alte plante care apar primavara - leurda, spanac, patrunjel - iar în plus se poate adauga putin ulei vegetal, sare si zeama de lamaie.


Acest suc este foarte bun pentru organism deoarece grausorul contine vitamina C, acid ficaric, substante flavonoide, glicozide, saponine, aminoacizi si minerale. Frunzele de grausor au proprietati astringente, antibacteriene si fungicide. Grausorul se foloseste si petru uz extern în tratamentul afectiunilor pielii, fisurilor anale, hemoroizilor (sub forma de unguent, infuzie sau tinctura).


primavara toxinele sedentare
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1446 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017089 (s)