News Flash:

5 antibiotice naturale

11 Februarie 2012
3523 Vizualizari | 0 Comentarii

Antibioticele sunt substante chimice produse sau derivate din microorganisme cum ar fi microbi sau germeni de bacterii sau ciuperci. Ele omoara sau incetinesc dezvoltarea unor bacterii. Din pacate, pe langa efectele pozitive pe care le aduc, antibioticiele provoaca o multime de efecte secundare nedorite pentru organism.

Multe dintre efectele secundare ale antibioticelor sunt comune tuturor medicamentelor de sinteza cum ar fi gura uscata, ametelile, starea de voma sau problemele gastrointestinale. Insa, exista cateva efecte secundare specifice antibioticelor care, prin actiunea lor, pot afecta grav flora intestinala. Atunci cand sunt administrate, antibioticele nu omoara numai bacteriile care cauzeaza problema ci si bacteriile benefice din intestine. Daca la unele persoane, administrarea antibioticelor poate sa nu genereze niciun simptom, la altii pot provoca probleme grave precumcandidoza intestinala, colita sau dezechilibru al florei intestinale.

Abuzul sau utilizarea gresita a anitibioticelor poate crea asa numitii "supergermeni" care sunt rezistenti pana si la cele mai puternice medicamente. Aceasta situatie este generata de administrarea antibioticelor din motive eronate, cum ar fi racelile sau gripele care sunt cauzate de virusi, nu de bacterii.

Totusi, anumite alimente sau substante naturale cu proprietati antibiotice sunt in continuare eficiente impotriva bacteriilor, inclusiv a acestor supergermeni. Iata cateva antibiotice naturale:

1. Usturoiul
Este de departe cel mai cunoscut antibiotic natural. S-a demonstrat de-a lungul timpului ca distruge virusi, bacterii, ciuperci si paraziti daunatori. Substanta activa din usturoi se numeste alicina si este similara penicilinei - primul antibiotic descoperit.

2. Echinaceea
Este o planta amerindiana care era folosita in America si mai apoi in Europa pentru tratarea durerilor in gat, tusei sau altor simptome asociate racelii.

3. Propolisul
Este un amestec natural de rasini pe care albinele le colecteaza din flori. Este o substanta puternic aromata creata de albine pentru a proteja stupul, actionand ca un scut biotic. Este recunoscut pentru calitatile lui antiseptice, antibiotice, antibacteriale, antifungice si chiar antivirale.

Are o actiune atat de puternica incat a fost supranumit penicilina ruseasca (ca recunoastere a preocuparii intensive a cercetatorilor rusi in acest domeniu). Propolisul are si calitati antimicrobiale, actionand si impotriva streptococilor.

4. Umeboshi
Este un aliment acru si sarat asemanator unei prune murate si este foarte raspandit in Japonia. De obicei se serveste ca garnitura pentru orez. In afara faptului ca actioneaza ca un antibiotic, antiviral si antiparazitar natural impotriva bolilor infectioase, umeboshi are o multime de proprietati medicale, afirmandu-se ca lupta cu eficienta impotriva a nu mai putin de o suta de boli.

5. Extractul de frunze de maslin
A devenit foarte popular in ultima vreme, ca supliment alimentar. Este un antioxidant puternic, un studiu din 2005 al Southern Cross University din Australia a aratat ca este de doua ori mai puternic decat ceaiul verde si de patru ori mai puternic decat vitamina C. De asemenea, frunzele de maslin intaresc imunitatea si actioneaza ca antibiotic natural.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

antibioticele antibiotice naturale usturoiul echinaceea propolisul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021097 (s)