News Flash:

5 alimente utile femeilor

27 Ianuarie 2011
2808 Vizualizari | 0 Comentarii

1. Coarnele
Aceste fructe lupta impotriva infectiilor de tract urinar. 300 ml de suc de coarne pe zi face minuni, in aceste situatii. In plus, cercetarile recente arata ca pot combate racelile, problemele digestive si bolile gingivale. 

2. Rosiile
Studiile arata ca un consum ridicat de rosii reduce cu pana la 50% riscul de a dezvolta cancer mamar. De asemenea, licopenul din rosii scade colesterolul "rau", regleaza tensiunea arteriala si diminueaza riscul de aparitie a degenerescentei maculare.  

3. Nucile
Sunt o sursa importanta de acizi grasi omega 3 care au proprietati antiinflamatorii si reduc colesterolul „rau". De asemenea, sunt de ajutor in depresie si reduc riscul de aparitie a bolilor Parkinson si Alzheimer.

4. Boabele de fasole
Te protejeaza de bolile cardiovasculare si scade riscul de aparitie a cancerului de colon. Boabele de fasole sunt bogate in magneziu, potasiu, folati si fibre.

5. Pestele
Studiile arata ca cel putin 2 portii de peste sau fructe de mare pe saptamana protejeaza inima. De asemenea, expertii sustin ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza pot sa consume 350 g de peste pe saptamana, cu conditia sa evite speciile bogate in mercur (peste spada, rechin, merluciu); atentie maxima si la ton: limiteaza consumul la doar 170 g pe saptamana.   

1 coarnele lupta 2 rosiile nucile 5 pestele
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013705 (s)