News Flash:

5 alimente pe care femeile trebuie sa le consume cat mai des

24 Iunie 2011
4644 Vizualizari | 0 Comentarii

1. Broccoli 
Este cel mai bun atunci cand vine vorba de protectie impotriva cancerului. Fitonutrientii din broccoli ajuta in neutralizarea cancerigenelor si stimuleaza enzimele de detoxifiere. Datorita cotinutului de kaempferol, aceasta leguma ofera o protectie uimitoare impotriva cancerului ovarian. In plus, mai contine acid folic, vitamina B, vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, fosfor, magneziu,proteine si reduce balonarea, aminteste Care2.

2. Ceapa
Are proprietati de vindecare uimitoare: anti-inflamaoare, antibacteriane si subtiaza sangele in mod natural. Bogata in vitamina C, fibre dietetice, vitamina B6, triptofan, acid folic si potasiu, ceapa combate cancerul, artrita si osteoporoza si ajuta in caz de raceala, febra sau astm. 

3. Verdeturi
Sunt bogate in vitamina K, A si C, calciu, potasiu, beta-caroten, acid folic, magneziu, fier si fibre dietetice si femeile prezinta un risc mai mic cu 40% de a dezvolta cancer ovarian, daca le consuma. 

4. Fasole
Indiferent de ce tip de fasole alegi, in mod sigur vei asimila o multime de substante nutritive, printre care acid folic, fibre, triptofan, proteine, fier, magneziu si potasiu. Aceasta leguma este buna pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala si, in plus, previne cancerul de san. 

5. Somonul salbatic
Este bogat in omega 3, vitamina D si fier. Avand in vedere ca organismul uman nu produce acizi grasi esentiali, suntem obligati sa i le oferim, iar somonul este solutia perfecta. 

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

broccoli ceapa verdeturi fasole somonul salbatic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1545 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020844 (s)