News Flash:

5 alimente care nu au ce cauta in bucataria ta

18 Ianuarie 2011
4391 Vizualizari | 0 Comentarii

Ai putea crede ca sunt sanatoase, dar, in realitate, sunt o sura de toxine si chimicale. Iata 5 alimente care nu au ce cauta in bucataria ta.

1. Rosiile conservate 
Cutiile de aluminiu in care sunt vandute rosiile la conserva sunt captusite cu o rasina ce contine bisfenol A, o substanta toxica, sursa a mai multor probleme de sanatate, incepand de la dificultati de reproducere pana la boli cardiovasculare, diabet si obezitate. Aciditatea rosiilor face ca bisfenolul sa iasa din compozitia rasinii si sa intre in rosii. Solutia: cumpara pasta de rosii sau rosii la borcane de sticla sau ambalate la tetra pak. Cauta pasta si sourile de rosii cu continutul cel mai scazut de sodiu. 

Renuntati la ambalajele din plastic! Cresc riscul de diabet si boli de inima 


2. Vita hranita cu porumb 
Vacile au evoluat mancand iarba, nu cereale! Dar, fermierii din zilele noastre isi hranesc vitele cu porumb si soia, care le ingrasa mai repede pentru a scoate profit in urma vinderii si taierii lor. Intr-un studiu recent s-a comparat carnea de vita hranita cu porumb cu cea hranita cu fan si s-a descoperit ca cea din urma este mai bogata in beta-caroten, vitamina E, omega-3, acid linoleic conjugat, calciu, magneziu si potasiu.

3. Popcornul la microunde 
Substantele chimice, inclusiv acidul perfluorooctanoic din captuseala pungii, sunt toxice pentru reproducere. La testele pe animale, aceste substante au dus la aparitia cancerului de ficat, pancreas si testicule.

Studiile arata ca microundele duc la trecerea acestor substante in faza de vapori, migrand astfel spre boabele de popcorn. Fa-ti popcorn natural, e mai ieftin si mai sanatos! 

4. Cartofii care nu sunt organici 
Legumele radacinoase absorb erbicidele, pesticidele si fungicidele cu care este stropit solul. In cazul cartofilor, acestia sunt tratati cu fungicide in timpul cresterii si cu erbicide pentru uciderea tulpinilor inainte de recoltare. Dupa ce sunt scosi din pamant, ei sunt tratati din nou ca sa nu incolteasca.

5. Somon din crescatorie 
Natura nu a vrut ca somonii sa creasca ingramaditi in bazine si sa fie hraniti cu soia, excremente de pui si fulgi de gaina hidrolizati. Prin urmare, somonul din crescatorii contine putina vitamina D si multe toxine, printre care elemente carcinogene (substante ignifuge bromurate) si pesticide (dioxina, DDT). DDT-ul provoaca diabet si obezitate. De asemenea, in acesti pesti s-au gasit si antibiotice.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rosiile conservate bisfenol a
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014335 (s)