News Flash:

5 alimente care iti detoxifica organismul dupa sarbatori

8 Ianuarie 2012
2332 Vizualizari | 0 Comentarii

1. Prazul - actiune diuretica
Prazul iti ofera vitamine si fibre, ajutandu-ti corpul sa combata toxinele. El este bogat in vitamine A, C, cu efect antioxidant, datorita carora iti protejeaza organismul de efectele toxinelor. Mai mult, are actiune diuretica si de reglare a functiei intestinale.

2. Citricele dreneaza bila
Lamaia si citricele curata ficatul de toxine. Vitamina C, pe care o contin, este un antioxidant bun in cura de detoxifiere. De asemenea, alunga efectele secundare pe care ti le poate da detoxifierea, cum este greata.

3. Broccoli si varza neutralizeaza toxinele
Fitonutrientii continuti de broccoli, varza alba sau de Bruxelles, conopida neutralizeaza toxinele din sange si ficat. In plus, stimuleaza organismul sa produca enzime care se implica in procesul de detoxifiere. Conopida este plina de vitamine, minerale (potasiu) si fibre, care impulsioneaza functia renala.

4. Merele stimuleaza digestia
Consumate crude, coapte sau sub forma de suc, merele sunt excelente in perioada de „refacere" dupa festinul de Sarbatori.

Scad nivelul colesterolului si elimina grasimile „rele". Alaturi de ananas, indeparteaza apa acumulata la nivelul tesutului adipos si stimuleaza tranzitul intestinal.

5. Spanacul alunga toxinele din sange
Excelent pentru buna functionare a inimii si a rinichilor, spanacul este o alegere buna si in curele de detoxifiere. Antioxidantii pe care-i are din abundenta curata de toxine organismul, in special sangele.

Prepara-l in cantitati mici pentru a-l manca la o masa sau doua. Daca sta prea mult in frigider, isi piarde proprietatile nutritive.

Sursa: Click pentru femei


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1654 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014060 (s)