News Flash:

4 tipuri de alimente care iti pot cauza dureri de cap

5 Iulie 2011
2749 Vizualizari | 0 Comentarii

Durerile de cap afecteaza oameni de toate varstele, iar una dintre cauze o reprezinta dieta. In general, acestea apar la cateva ore dupa consumarea alimentelor-problema, asa ca este foarte posibil sa nu stii exact de ce sa te feresti. Iata cateva alimente care iti pot cauza dureri de cap atunci cand sunt consumate in cantitati mari:

1. Branzeturile
Branza si cascavalul au in compozitia lor un aminoacid numit tiramina, ingredient care a fost asociat deseori cu durerie de cap. Tiramina este formata din descompunerea proteinelor, iar cu cat se consuma o cantitate mai mare din alimentul respectiv, cu atat durerea de cap va fi mai pronuntata.

Alte alimente bogate in tiramina: vinul rosu, pestele afumat, carnea prelucrata, muraturile, fasolea, avocado si nucile.

2. Mezelurile si alte semipreparate
Foarte multe produse semipreparate contin nitrat de sodiu, un conservant, colorant si aromatizant. Acesta este utilizat in principiu in salamuri, carnati, produse afumate si prelucrate. Acest ingredient dilata foarte mult vasele de sange, ceea ce duce la aparitia migrenei.  Consuma cat mai putin si cat mai rar din astfel de alimente.

3. Sosuri, budinci si supe concentrate
Alimentele fabricate artificial si semipreparatele gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, inghetata, budinci contin glutamat de sodiu (E 621), un aditiv alimentar si potentiator de aroma. Durerile provocate de acest ingredient apar de obicei la aproximativ 30 de minute dupa consum, insa partea proasta este ca provoaca si alte simptome cum ar fi: dureri in cosul pieptului, ameteli si disconfort abdominal.

Glutamatul se intalneste si in alimente naturale. Cele mai mari concentratii de glutamat se gasesc in drojdie, ciuperci, rosii, branzeturi si extracte vegetale. De aceea, unele semipreparate pot contine valori periculos de mari de glutamat fara a fi "aditivate" cu E 621. Daca un produs alimentar are ca ingrediente "proteina vegetala hidrolizata" (care contine pana la 30% glutamat), "proteina din plante hidrolizata", "arome naturale", "aromatizanti", sau "extract Kombu" atunci glutamatul este prezent in acel aliment in cantitati suficient de mari pentru a ne atrage atentia.

4. Alcoolul
Bauturile alcoolice consumate in cantitati exagerate provoaca in mod sigur dureri de cap. Alcoolul cauzeaza dilatarea vaselor sanguine in corp, lucru care favorizeaza durerile puternice de cap. Cel mai bine este sa te opresti dupa primul pahar.

Alte alimente care pot provoca migrene: ceapa, banane, citrice, ciocolata, aspartam si alti indulcitori artificiali.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branzeturile tiramina alcoolul
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013711 (s)