News Flash:

4 substante cancerigene

7 Octombrie 2011
2087 Vizualizari | 1 Comentarii

1. Acrylamida
Este utilizata in decontaminarea apei, procesul de fabricare a plasticului sau al pungilor pentru pastrarea si impachetarea hranei. Cercetatorii au descoperit urme de acrylamida in hrana preparata la temperaturi inalte prin metode ca prajitul in ulei, coptul la rotisor sau friptul la gratar. Si microundele sunt incriminate de multi ani in numeroase studii, de aceea limitati-va doar la incalzirea hranei cu ajutorul acestora.

Chiar daca s-a demonstrat ca acrylamida produce cancer la animale, cercetatorii nu au putut sa demonstreze legatura directa dintre ea si cancerul uman, chiar daca este certa toxicitatea ei pentru organism.

Pungile cu cartofi pentru prajit au cea mai mare concentratie de acrylamida, urmate de chipsuri, fursecuri, anumite cereale sau painea prajita feliata, sustine Ministerul Sanatatii din SUA.

2. Dioxina
Este o substanta ce provoaca cancer, in special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor. Iata ce poti face pentru a limita cat mai mult contactul cu aceasta substanta cancerigena:

- Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde. 
- Nu congelati apa
- Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic.

3. Nitratul de sodiu
Este un aditiv alimentar folosit in procesarea carnii, pentru a mari durata conservarii si mentinerea indelungata a culorii rosii a acesteia. Astfel tratata, carnea pare proaspata si mult mai apetisanta.

Pericolul acestei substante, initial inofensiva, este transformarea ei, in timpul digestiei, in nitrosamina, substanta cancerigena, des incriminata in dezvoltarea cancerului, mai ales a celui de colon.In special sunca, hot-dogul, carnea tocata si numeroase alte mezeluri contin nitrat de sodiu.

4. Aditivii alimentari
E-uri suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171-173, E 240, E 241, E 477.

E-uri periculoase: E 102 (foarte nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant roz, produce tumori tiroidiene).

E-uri toxice : E 200 (scade vitamina B12 - anemie pernicioasa), E 220-222, E 224 (boli intestinale), E 230-233 (boli de piele), E 311, 312 (produc boli ale sistemului nervos), E 320, 321 (antioxidanti din margarina, cresc colesterolul din sange), E 330 ( acid citric sau sarea de lamaie - afectiuni bucale, posibil cancer), E 338-341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteaza tubul digestiv).

E-uri cancerigene (interzise in SUA, Rusia si tarile din Comunitatea Europeana): E 123, E 131, E 142, E 211, E 213-215, E 217, E 230, E 631.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

acrylamida dioxina aditivii alimentari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Teo  | #1735
In legatura cu painea prajita. Cum se face d-lor medici ca spaniolii consuma paine prajita de zeci de ani si saraci traiesc tot peste 90 de ani.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021528 (s)