News Flash:

4 radacinoase bune intr-o cura de slabire

26 Mai 2011
7785 Vizualizari | 0 Comentarii

Radacinoasele sunt pline de vitamine - A, B si C si minerale - fierul, calciul, zincul, potasiul si magneziul, au putine calorii, de aceea nu ar trebui sa lipseasca din dieta celor care vor sa slabeasca. Mai mult sunt bogate in fibre alimentare, ceea ce inseamna ca mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp. Iata cateva radacinoase bune intr-o cura de slabire:    

1. Morcovul
Un pahar de suc de morcovi baut dimineata, pe stomacul gol, intareste imunitatea, vederea, curata si vindeca pielea bolnava. Aplicat pe piele, sucul de morcovi are efect de intinerire si previne ridurile. 

Morcovii se recomanda in caz de guta, reumatism, ulcer gastroduodenal. Sunt antianemici si previn imbolnavirea inimii si cancerul pulmonar. Femeile insarcinate si copiii, care au mare nevoie de elementele din compozitia morcovului, ar trebui sa-l consume zilnic, crud sau in mancare. 

2. Sfecla rosie
Chiar daca este dulce, are putine calorii si nu ingrasa. Cruda, coapta sau fiarta, sfecla rosie isi pastreaza compozitia nealterata. Se recomanda in cure de lunga durata, pentru imbunatatirea starii generale de sanatate si a vitalitatii. Acidul foloc, vitamina B9, care se afla din belsug in sfecla rosie, regleaza tensiunea arteriala si protejeaza inima. 

Sucul de sfecla rosie, bogat in vitamine si minerale, imbunatateste metabolismul, combate anemia si detoxifica ficatul. Pentru suc, alegeti sfecla mica, de un rosu aprins. Chiar daca se gaseste la magazinele de produse naturale, cel mai sanatos este sa preparati sucul acasa si sa-l consumati proaspat la 10 - 15 minute dupa ce ati trecut sfecla prin storcatorul electric. 

3. Ridichea neagra
Usureaza digestia, combate constipatia, trateaza astmul, alergiile, eczemele si guta. De regula, ridichea neagra se foloseste in salatele de cruditati, dar si sub forma de suc, puternic vitaminizat, obtinut prin stoarcere. Se recomanda cate 50 ml zilnic. Din ridichea neagra se poate face un sirop excelent impotriva tusei. 

Ridichea se spala bine, se usuca, apoi se scobeste la capat si se umple cu zahar. Pentru sprijin, se pune intr-un bol, la loc cald, pe calorifer sau soba, dar nu in cuptor. Dupa cateva ore sucul format poate fi consumat si pus alt zahar pana cand ridichea capata aspect ridat, de stors. 

4. Radacina de patrunjel 
Nutritionistii recomanda ca radacina de patrunjel sa se consume in mancare gatita deoarece numai asa vitaminele si mineralele sunt mai usor de asimilat. 

Patrunjelul alb protejeaza ficatul, calmeaza alergiile, trateaza constipatia, scade colesterolul si protejeaza vasele de sange. Pentru ca este foarte concentrat, sucul de patrunjel se consuma numai in combinatie cu suc de morcov ori telina. Inainte de a fi pus in storcator, patrunjelul se spala foarte bine, se usuca, dar nu se curata de pielita care-i protejeaza miezul. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

radacinoasele sfecla rosie ridichea neagra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1471 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014296 (s)