News Flash:

4 plante de primavara care fortifica organismul

19 Martie 2011
4759 Vizualizari | 0 Comentarii

Odata cu venirea primaverii, rasar in gradinile de legume sau in paduri cateva plante care fortifica organismul. Urzicile, stevia, leurda, untisorul si, pe masura ce primavara isi intra in drepturi, salata verde, ceapa verde si spanacul, sunt ideale pentru a imbogati dieta alimentara. Iata cateva dintre proprietatile acestor plante:

Urzicile sunt bogate in vitamine (A, B2, C, K), acid folic, calciu, magneziu, mangan, fier, sodiu si potasiu si au proprietati depurative, diuretice, antiinflamatorii, remineralizante si tonifiante. Ele pot fi folosite atat sub forma de infuzii cat si gatite. 

Untisorul contine betacaroten, vitamina C, acid folic, vitamina E si calciu si se poate folosi in salate. Frunzele lui au un gust asemanator salatei verzi, au proprietatea de a imbunatati circulatia sangvina, un continut ridicat de potasiu si fibre alimentare si ajuta la reducerea colesterolului din sange. 

Leurda, denumita in mod traditional si usturoi salbatic datorita aromei asemanatoare, este o planta care creste in multe dintre padurile din tara noastra si poate fi folosita in stare cruda in salate si mancaruri diverse.

Tratamente naturiste cu frunze si bulbi de leurda 

Planta nu este indicata femeilor care alapteaza intrucat ar putea modifica calitatea laptelui si poate provoca colici sugarilor.

Stevia contine vitaminele A si C, fosfor, zinc, potasiu, calciu, magneziu, dar si fibre si carbohidrati, insa cel mai important este continutul in substante dulci care nu sunt metabolizate si absorbite de organism. Ea are proprietatea de a regla glicemia, ceea ce o face o planta benefica mai ales diabeticilor. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

urzicile untisorul leurda stevia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020267 (s)