News Flash:

4 modalitati prin care se coace un avocado mai repede

5 Mai 2016
3675 Vizualizari | 0 Comentarii
avocado
Un avocado perfect nu trebuie sa fie nici prea moale, dar nici prea tare. Atunci cand il apesi cu un deget trebuie sa simti o consistenta untoasa. Nu se pastreaza la frigider daca ai cumparat fructul si are o consistenta ferma, ci la temperatura camerei. Abia dupa ce acesta este bine copt se poate pastra cateva zile la frigider.

Cum se prepara sosul de avocado si cat de sanatos este 
Deoarece in magazine se gasesc rareori fructele de avocado coapte perfect este necesar sa recurgi la anumite trucuri pentru a le grabi coacerea. Iata cateva modalitati la care poti apela pentru a coace un avocado repede:
1. Pune-l intr-o punga de hartie alaturi de un mar sau o banana
Celebra Martha Stewart recomanda sa pui un avocado intr-o punga de hartie impreuna cu un mar pentru a-i grabi coacerea. Marul elibereaza un anumit gaz care are rolul de a grabi procesul de coacere al fructului de avocado.
Inchide punga cu avocado si mar, lasand fructele la temperatura camerei. In functie de cat de tare era avocado atunci cand l-ai cumparat este posibil ca procesul de coacere sa dureze intre 1-3 zile. Nu uita sa verifici punga in fiecare zi pentru a vedea daca ai obtinut rezultatul dorit.
2. Inveleste-l in folie de aluminiu si lasa-l la cuptor
Se inveleste un avocado in folie de aluminiu si se lasa la cuptor timp de 10-15 minute la 100 de grade Celsius. Mai sus ai un filmulet de prezentare a acestei metode prin care un avocado se coace foarte repede. Poti sa o folosesti daca te grabesti, insa trebuie sa tii cont de faptul ca prin expunerea fructului la o temperatura atat de ridicata si cantitatea de nutrienti va fi redusa.
3. Pune avocado intr-o punga de hartie cu putina faina
O alta metoda care se pare ca functioneaza pentru a grabi procesul de coacere este de a pune avocado intr-o punga de hartie in care ai pus doi pumni de faina. Se inchide bine punga si se lasa doua zile intr-un loc uscat.

Cum se mananca avocado 
4. Lasa un avocado la soare
Asaza fructul intr-un loc unde bate soarele si lasa-l timp de 3-5 zile daca fructul este foarte tare. Chiar daca necesita mai multa rabdare decat celelalte metode, se pare ca aceasta metoda este una buna, deoarece el se va coace foarte frumos in interior si nu va avea pete maronii.
Nu folosi cuptorul cu microunde pentru a coace un avocado!
Chiar daca este o modalitate intens vehiculata pe internet, folosirea cuptorului cu microunde pentru a grabi coacerea unui avocado nu este deloc recomandata.
Este de preferat sa folosesti cuptorul daca esti grabita, deoarece cuptorul de microunde va distruge absolut orice nutrient din avocado si este dovedit ca fiind extrem de nociv pentru sanatatea noastra. Aceasta metoda presupune sa pui fructul de avocado pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde, insa vei obtine un fruct cu pete maronii si o consistenta ciudata.  

Masti cu avocado pentru ten 
sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

avocado deget consistenta untoasa frigider consistenta ferma copt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039907 (s)