News Flash:

4 hepatoprotectoare naturale

27 Ianuarie 2011
11012 Vizualizari | 0 Comentarii
Leurda protejeaza ficatul

Tratamentele medicamentoase, alimentele grase, alcoolul si tutunul sunt cativa dintre factorii care agreseaza ficatul. Pe piata exista numeroase preparate farmacologice care va pot proteja ficatul, insa la fel de bine puteti apela si la unele alimente, ale caror proprietati terapeutice sunt recunoscute.

1. Sfecla rosie este un puternic remineralizant si un hepatoprotector eficient, doar sa nu o fierbeti. Se prepara usor. O decojiti si o dati pe razatoare, apoi o combinati cu putin hrean maruntit. Se amesteca cu foarte putin ulei de masline si aveti astfel salata perfecta din timpul iernii.


2. Semintele de in se gasesc la orice plafar si sunt ieftine. E de preferat sa le cumparati pe cele ecologice. Le pisati intr-o rasnita de sare si le adaugati in salata, peste friptura sau in ciorba (nu in timpul prepararii acestora, ci dupa ce le-ati indepartat de sursa de caldura). Sunt mai bogate in omega 3 si omega 6 decat unele specii de peste. In plus, au un gust foarte placut de aluna.

3. Orezul brun are glucoza de calitate, care e un tonic pentru ficat cu un rol important in formarea rezervelor de glicogen. In momentul in care organismul are nevoie de extraenergie, glicogenul este rapid reconvertit la glucoza.

4. Leurda. Se consuma cruda si poate fi combinata cu peste, carne sau orez. Este unul dintre cele mai puternice hepatoprotectoare din natura.



sfecla rosie hepatoprotector eficient hrean maruntit orezul brun
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023303 (s)