News Flash:

4 gustari pe care copiii tai le consuma frecvent si care pot provoca boli grave, inclusiv cancer

4 Aprilie 2016
851 Vizualizari | 0 Comentarii
Stii din ce e format petrolul? Este un amestec de hidrocarburi care se extrage din roci specifice si care este rafinat in combustibili. Benzina, kerosenul si motorina sunt doar cateva dintre produsele obtinute prin rafinarea petrolului. Stiind asta, iti poi imagina ca petrolul este folosit si in productia de alimente? Ei bine, producatorii pot. Petrolul este un aditiv comun in produsele pe care copilul tau le mananca.

Mai precis se adauga eter de petrol in diverse variante de colorant alimentar pe care le consumati prin intermediul unor sucuri, bauturi pentru sportivi, prajituri, bomboane, unele branzeturi, etc. Colorantii Galben 5 si Rosu 40 sunt variantele cele mai grave.

Lista colorantilor alimentari nocivi sanatatii

Consumul regulat de alimente cu coloranti pot provoca:
reactii alergice
crestere in greutate
astm
diabet
hipoglicemia
daune cromozomiala
deteriorarea organelor vitale
defecte congenitale
hiperactivitate
cancer

Un studiu intitulat „Un curcubeu de risc" efectuat pe colorantii alimentari si publicat de Centrul pentru Stiinta in Interes Public (CSIP) a aratat ca agentii coloranti albastru nr. 1 si nr. 2 au fost asociati cu aparitia cancerului in testele efectuate pe animale. Colorantul rosu nr. 3 a provocat aparitia unor tumori tiroidiene la sobolani. Tot la sobolani, colorantul verde nr. 3 este legat de posibila aparitie a cancerului vezicii urinare si a altor tumori, in vreme ce colorantul galben nr. 6 este asociat posibilelor tumori suprarenale si testiculare.

Si, potrivit studiului realizat de specialistii din cadrul Centrului pentru Stiinta in Interes Public asupra colorantilor alimentari, „cei mai utilizati trei coloranti, Rosu 40, Galben 5 si Galben 6 contin substante cancerigene bine cunoscute."
Etichetele produselor alimentare enumera colorantii artificiali printre celelalte ingrediente mentionate, nefiind insa declarate valorile reale.

Michael Jacobson, director executiv la CSPIs, spune ca, chiar si fructe proaspete, cum ar fi portocalele sunt inmuiate in coloranti, cum ar fi acestea pentru a oferi o culoare mai luminoasa.

Numeroase studii au aratat unele rezultate devastatoare:
Rosu 40 induce dezvoltarea tumorilor in sistemul imunitar al soarecilor de laborator. Acesta a fost asociat cu simptome de alergie si hiperactivitate la copii;
Galben 6 a provocat tumori suprarenale la animale de laborator si declanseaza hipersensibilitate la copii.

Top 10 alimente care ne seduc copiii. Cum ne pacalesc reclamele!

Gustari pentru copii nocive care contin astfel de coloranti
Gustari cu fructe
Ar trebui sa fie sanatoase, dar cele mai multe dintre ele nu au nimic de-a face cu sanatatea sau nutritia. Produse cum ar fi batoanele de cereale umplute cu gem contin coloranti alimente. Rosu 3 este frecvent adaugat la aceste produse, si a fost deja scos din productia de produse cosmetice, deoarece s-a dovedit ca poate cauza tumori tiroidiene.

M & Ms
Poate cele mai populare bomboane, M & Ms contin rosu 40, galben 5 si galben 6. De asemenea, pe lista mai apar albastru 2, care a fost asociat cu dezvoltarea tumorilor in creier si vezica urinara si albastru 1 care are un efect devastator asupra dezvoltarii celulelor nervoase.

Ursuletii gumati (Teddy)
Usuletii gumati cu diferite gusturi de fructe pot parea inofensivi, dar expertii nu sunt de acord cu asta. Aceste gustari sunt ambalate cu coloranti artificiali, intre care si cancerigenul Rosu 40.

Snaks-urile
Majoritatea snaksurilor care se afla pe rafturile magazinelor sunt colorate in general cu Galben 6. Tocmai de asta unele dintre cipsuri au o culoare mult prea galbena decat s-ar putea produce natural.

Atentie si la toruri si prajituri de cofetarie
Parintii care aleg sa cumpere prajiturile si torturile copiilor pentru petrecerea zilei de nastere ar trebui sa fie mai atenti. Probabilitatea ca tortul, prajiturile, sucurile de fructe si cele carbogazoase sa contina coloranti artificiali este extrem de mare.
„Producatorii" alimentelor stiu ca cei mici sunt atrasi de culorile stralucitoare si, totodata, vor crede ca aceste alimente au un gust mai bun. Cei mai multi parinti nu realizeaza ca acesti coloranti contribuie la tulburari comportamentale dar si la alte probleme de sanatate pentru copiii lor.

Cercetatorii de la Purdue a reafirmat faptul ca oamenii vor reactiona la diferite cantitati de coloranti alimentari. Pericolul consta in faptul ca un singur castron de cereale, un pachet de bomboane colorate sau o bautura energizanta pot contine peste 30 mg coloranti sintetici fiecare.

Potrivit lui Michael Jacobson, "Pana in prezent, cantitatea acestor substante chimice neurotoxice folosita in produse alimentare specifice a fost un secret bine pastrat. Banuiesc ca nici insisi producatorii de alimente nu o cunosc. Dar acum este clar ca multi copii inghit cantitati mult mai mari de coloranti decat cifrele care avertizeaza asupra problemelor comportamentale la unii copii. Impactul cumulat al acestor cantitati mari de alimente continand coloranti, alimente ce sunt incluse in regimul alimentar al copiilor, de la mic dejun, pranz, cina precum si gustari, este doar unul dintre motivele cresterii frecventei tulburarilor de comportament."

Nota: Colorantii toxici nu au fost adaugati numai in produsele alimentare. Din pacate, acestia se gasesc in suplimente de vitamine, siropuri de tuse, paste de dinti, sampoane, detergenti si creme de mana. Verificati etichetele intotdeauna inainte de a cumpara produsul.

petrolul aditiv comun colorant alimentar m ms ursuletii gumati
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1788 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030086 (s)