News Flash:

4 efecte terapeutice ale scortisoarei

5 Ianuarie 2012
3144 Vizualizari | 0 Comentarii

Alaturi de portocala, scortisoara da aroma iernii. Acest condiment se utilizeaza de mii de ani. Evreii, grecii si romanii foloseau scortisoara atat ca parfum si condiment, cat si ca medicament. Pana in secolul al XVII-lea, europenii priveau scortisoara ca pe un simplu condiment culinar, insa incepand cu secolul XIX, medicii recomanda folosirea acestei mirodenii pentru imbunatatirea starii de sanatate. Iata cateva efecte terapeutice ale scortisoarei:

1. Ajuta la cresterea temperaturii corpului
Intarirea sistemului imunitar este unul dintre cele mai importante beneficii ale scortisoarei, reducand riscul aparitiei racelii sau gripei. Asociata indeosebi cu vremea rece, scortisoara ajuta la cresterea temperaturii corpului. Daca ai tot timpul mainile si picioarele reci, o cana cu ceai la care adaugi si putina scortisoara va rezolva problema.

2. Mentine densitatea osoasa
Bogata in calciu, magneziu, fier și fibre, aceasta mirodenie a iernii are numeroase alte beneficii asupra organismului: ajuta la formarea si functionarea corecta a celulelor roșii din sange, mentine densitatea osoasa si calmeaza articulatiile inflamate, ajuta la digestie si la dizolvarea grasimilor, lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor, intensifica procesele cognitive si creste aportul de fibre (se adauga o lingurita de scortisoara la un castron de fulgi de ovaz sau la o ceasca de cafea si se consuma in fiecare zi).

3. Regleaza nivelul zaharului din sange
Mai mult decat atat, numeroase studii realizate de Colegiul American de Nutritie au avut ca rezultat faptul ca scortisoara poate regla nivelul zaharului in sange, fiind de un real folos pentru persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2. O cantitate de 1 g pana la 6 g de scortisoara consumata zilnic reduce glucoza din sange cu 18-29%, trigliceridele cu 23-30% si colesterolul negativ cu pana la 27%.

4. Stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase
Studiile publicate de cercetatorii de la Departamentul Agriculturii din Maryland, SUA arata ca o cantitate mica de scortisoara consumata, introdusa in alimentatia de zi cu zi,  stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase la persoanele bolnave de leucemie sau limfom.

Sursa: Click sanatate


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013787 (s)