News Flash:

4 condimente care te scapa de durerile de gat

8 Martie 2011
3478 Vizualizari | 0 Comentarii

Piperul
Este eficient in tratarea infectiilor in gat si a guturaiului. Intr-o cana de ceai fierbinte (de busuioc, menta sau de cimbrisor) se pun 2-3 varfuri de cutit cu piper negru macinat.

Lasa-l cateva minute, dupa care-l bei cu inghitituri mici. Efectele sunt aproape imediate: se reduce inflamatia la gat si narile se desfunda. Piperul se poate folosi si sub forma de gargara si are o actiune antitusiva foarte puternica, iar substantele volatile din piper au un efect anestezic asupra terminatiilor nervoase de la nivelul gatului.

Cimbru
Este antispastic, ceea ce inseamna ca te ajuta in momentele cand ai o criza de tuse. De asemenea, proprietatile antiseptice ale cimbrului reduc inflamatia din gat, care la randu-i poate provoca tuse. Doua substante active din cimbru, timolul si carvacrolul, au efect antimicrobian, dezinfectant si expectorant.

Cum ne influenteaza sanatatea condimentele si ierburile aromatice (I)  

Eficient este si siropul de cimbru. Ca sa-l prepari, tai marunt doua legaturi de cimbru si torni peste ele 1 l de apa clocotita. Lasi asa pana a doua zi, strecori lichidul, ii adaugi 1 kg de zahar si-l fierbi. Iei cate o lingurita de sirop de cinci ori pe zi. La fel de buna este si gargara, care se face de patru ori pe zi, cu infuzie de cimbru. O prepari din doua lingurite de planta la o cana de apa fierbinte, lasi sa se raceasca si apoi strecori. Ai grija sa nu inghiti infuzia, pentru ca-ti poate dauna.

Cum ne influenteaza sanatatea condimentele si ierburile aromatice (II)  

Cuisoarele
Sunt dezinfectante pentru caile respiratorii si sunt eficiente in tratarea guturaiului, gripei si in boli precum laringita, faringita sau amigdalita. Tratamentul presupune sa rontai de trei ori pe zi cate trei cuisoare.

Cele mai benefice condimente pentru creier  

Hreanul
Decongestioneaza aparatul respirator, fiind astfel recomandat in tratamentul astmului. In crizele de tuse, este indicat sa inghiti cate o lingurita cu hrean ras amestecat cu zahar si lasat o jumatate de zi intr-un loc calduros. Cura se tine o luna. La fel de utila este si tinctura de hrean. Dai prin razatoarea mica radacinile de hrean, umpli o treime dintr-un borcan si completezi cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Lasi amestecul sa stea la macerat 8 zile, apoi il strecori printr-un tifon. Din acest amestec, bei o jumatate de lingurita, de 4 ori pe zi.

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piperul cimbru cuisoarele hreanul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014056 (s)