News Flash:

4 amestecuri de plante pentru ceaiurile de gargara

21 Aprilie 2011
3353 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru prepararea ceaiurilor de gargara se utilizeaza plante cu proprietati emoliente, astringente sau antiseptic. Ceaiurile de gargara sunt utile in afectiuni bucale si ale gatului si nu trebuie inghitite. Produsele vegetale care contin mucilagii se bucura de proprietati emoliente, cele cu uleiuri volatile sunt inzestrate cu activitati antiseptice, iar cele cu taninuri actioneaza ca astringente. Iata cateva amestecuri din plante pentru ceaiurile de gargara:

1. Frunze de salvie (Folium Salviae)10 g
Frunze de roinita (Folium Melissae) 5 g
Frunze de nalba mare (Folium Althaeae)10 g

Uz extern: infuzie din 2 linguri de amestec, la 250 ml de apa. Se face gargara cand ceaiul este cald.

2. Frunze de nalba mare (Folium Althaeae)10 g
Floare de soc (Flores Sambuci)10 g
Frunze de nalba (Folium Male)15 g

Uz extern: se pune o lingura de amestec, intr-o cana cu apa clocotita, se lasa 10 minute, se strecoara si se face gargara.

3. Frunze de salvie (Folium Salviae)10 g
Flori de musetel (Flores Chamomillae)10 g

Uz extern: infuzie dintr-o lingura de amestec, la 250 ml de apa. Se face apoi gargara, de 3 ori pe zi.

4. Flori de soc (Flores Sambuci) 15 g
Radacina de nalba mare (Radix Althaeae)15 g
Capsule de mac (Capita Papaveiis) 5 g

Uz extern: se introduce intreaga cantitate de amestec, intr-un litru de apa clocotita, se lasa sa stea 15 minute si apoi, dupa strecurare, se face gargara. Se foloseste numai pentru adulti.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1648 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020998 (s)