News Flash:

3 tipuri de mere si beneficiile terapeutice

6 Septembrie 2011
7946 Vizualizari | 0 Comentarii

Indiferent de forma, culoare sau gust, merele sunt fructele consumate cel mai des. Iata cateva tipuri de mere si beneficiile terapeutice:

1. Merele Red Delicious
 Red Delicious este unul dintre cele mai cunoscute si mai cultivate soiuri de mere. Pulpa este alba, cremoasa si suculenta, de aceea este recomandat sa fie consumat crud.

Merele rosii contin in coaja licopenul, o substanta care, in anumite cantitati, reduce riscul de inflamare a miocardului. Aceste cantitati se acumuleaza printr-un consum zilnic de minimum un mar rosu.

3. Merele Ionatan
De marime medie, cu coaja neteda si gust dulce-acrisor si pulpa alb-galbuie, suculenta si dulce, ionatanele prezinta o aroma foarte intensa. Specialistii le recomanda datorita continutului ridicat de vitamina C. Fara aceasta vitamina, organismul nostru ar fi mult mai slab in fata microbilor si a bacteriilor.

3. Merele Golden Delicious
La fel de gustoase, de-ti lasa gura apa, sunt si merele galbene. De asemenea, pentru echilibrarea sistemului limfatic sunt preferate fructele si legumele de culoare galbena. Merele cu pigment galben contin carotenoizi, care combat colesterolul rau si previn bolile cardiovasculare.

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

substanta merele ionatan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021154 (s)