News Flash:

3 legume cu valoare nutritiva scazuta

2 August 2011
2149 Vizualizari | 0 Comentarii

Multe dintre sfaturile referitoare la alimentatie se refera la ce anume este bine sa consumi, punandu-se accentul pe numarul de calorii. Putini dintre noi stim ca mai mult decat caloriile conteaza elementele nutritive ale alimentelor. Iar unele dintre ele, desi au continut calorit redus, nu asigura necesarul de vitamine si minerale. Iata cateva legume cu valoare nutritiva scazuta, potrivit Self magazine:

1. Telina
Frunzele de telina pot oferi doar 1,6% din necesarul zilnic de calciu si 2% din cel ce vitamina C. Are in compozitie si vitamina K, iar in combinatie cu morcovi, care sunt plini de beta-caroten, rezulta o masa extrem de slaba. Frunzele de la o telina au doar 6 calorii.

2. Castravete
Castravetii au foarte putine calorii, dar, din pacate, si putini nutrienti, oferind doar 5% din necesarul zilnic de potasiu, magneziu si vitamina C. Pe de alta parte, extrasul de castraveti are proprietati antioxidante, continand tanine si flavonoide.

3. Salata
Salata este foarte folosita in curele de slabire, dar asta nu inseamna ca este un aliment complex. Nu contine multa vitamina A si C, fibre sau alti elementi nutritivi precum vegetalele cu frunze mai inchise la culoare. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

telina castravete salata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1443 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014056 (s)