News Flash:

20 de sucuri de legume si beneficiile asupra sanatatii (II)

20 Februarie 2011
4170 Vizualizari | 0 Comentarii

11. Sucul de laptuca

Hraneste radacina parului, este bogat in potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si siliciu. Se consuma in combinatie cu suc de morcov si lucerna. Aceste trei sucuri sunt cele mai benefice pentru refacerea celulelor nervoase si a tesuturilor.

12. Sucul de patrunjel

Se consuma in cantitati mici (cantitatile mari pot produce tulburari ale sistemului nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume. In combinatie cu suc de morcovi sau telina, laptuca, si spanac, ajuta la reglarea functiei suprarenalei si tiroidei, la eliminarea calculilor renali si biliari, de asemenea e util in afectiuni ale ochilor ca: ulceratii corneene, cataracte, conjunctivite.

Impreuna cu sfecla, morcov, castravete, luat regulat, si fara a consuma zaharuri, regleaza si vindeca tulburarile menstruale, inlaturand durerile.

13. Sucul de ridiche neagra

Contine vitaminele B si C. Este colecistochinetic, aperitiv si digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat in litiaze biliare, colecistite, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, reumatism, guta, rahitism, alergii, eczeme. Pentru a obtine sucul, se foloseste ridichea cu tot cu frunze. Se beau aproximativ 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. In cazurile de litiaza biliara se beau zilnic cate 200-400 ml de suc. Se administreaza de obicei in combinatie cu suc de morcovi, in acest fel ajutand la refacerea mucoaselor din organism.

14. Sucul de usturoi 

Ajuta la dispersia mucozitatilor din sinusuri, bronhii si plamani, stimuleaza apetitul, secretia gastrica, si diureza. Este considerat un antibiotic natural, stimuleaza imunitatea, reduce colesterolul, si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali.

15. Sucul de ceapa

In cantitati mici, va fi adaugat in mod util altor sucuri; diabeticii, reumaticii, suferinzii de prostata, cei obositi, cei cu endeme ar trebui sa consume acest suc.

16. Sucul de hrean

Se ia in combinatie cu suc de lamaie si apa pentru a dizolva mucozitatile de la nivelul sinusurilor. Se consuma cate o jumatate de lingurita de doua ori pe zi, intre mese.

20 de sucuri de legume si beneficiile asupra sanatatii (I)  

17. Sucul de marar 

Poate fi adaugat la alte sucuri pentru proprietatile sale diuretice, antireumatismale, vermifuge, galactogoge (pentru sporirea secretiei de lapte).

18. Sucul de cartofi

Este indicat in ulcere gastrice si duodenale sau in diabet; o jumatate de pahar de 4-5 ori pe zi, timp de o luna, pentru ulcere; mici cure de 10 zile, in fiecare luna sau din doua in doua luni, la diabetici. Poate fi consumat si in combinatie cu morcovi sau telina, in cantitati egale.

19. Sucul de varza

 Este un excelent curatitor, dar numai daca sucul este crud si fara sare. Contine, printre alte elemente nutritive, calciu si vitamina C. Este util in ulcere, constipatii si eruptii pe piele. Singurul dezavantaj este balonarea datorata actiunii lui de descompunere a deseurilor in tubul digestiv; in acest caz, este bine sa se inceapa cura cu suc de morcov sau spanac, cu 2-3 saptamani inainte.

20. Sucul de creson 

Contine sulf, numeroase minerale si vitamine; are efect anticancerigen si antidiabetic. Este indicat in dermatoze si afectiunile sistemului pilos. O cura cu suc de creson este o cura de dezintoxicare si totodata de infrumusetare.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1656 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016533 (s)