News Flash:

20 de sucuri de legume si beneficiile asupra sanatatii (I)

18 Februarie 2011
8036 Vizualizari | 0 Comentarii

Sucurile proaspat stoarse din legume crude constituie o adevarata sursa de sanatate, deoarece aprovizioneaza fiecare celula si tesut din corp cu elementele nutritionale necesare. Aceste substante pot ajunge la fel de bine in organism si prin consumul ca atare de legume crude, insa, sub forma de suc, sunt mult mai usor si mai rapid digerate si asimilate. Iata cateva sucuri de legume si beneficiile asupra sanatatii:

1. Sucul de castravete

Sucul de castraveti contine vitaminele A, B, C, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este racoritor, depurativ, diuretic. Se recomanda pentru starile subfebrile, intoxicatii, in reumatism sau guta. Fiind cam fad se foloseste impreuna cu suc de telina, de mar sau de morcov. Se foloseste cu succes in cosmetica pentru tratarea ridurilor.

2. Sucul de rosii

Contine vitaminele A, B, C, E, K, licopen (un tip de carotenoid, care are proprietati antioxidante, protejand celulele si impiedicand distrugerea si degenerarea lor), sodiu, potasiu, cupru, zinc, calciu, fosfor, fier, proteine, lipide si acizi organic. Sucul de rosii este indicat in anorexie, astenie, intoxicatii cronice, oboseala, ateroscleroza, boli reumatice, litiaza biliara si renala.

3. Sucul de morcovi

Este bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, K, sodium, calciu, magneziu si fier. Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale si este un ajutor pretios in mentinerea structurii osoase a dintilor. Femeile insarcinate ar trebui sa bea mult suc de morcovi in ultimele luni de sarcina. De asemenea, este indicat in boli hepato-biliare si dermatologice. Se va bea 200 ml pe zi, dimineata pe stomacul gol, timp de 3 saptamani, dupa care se va face o pauza de 7 zile.

Morcovul scade tensiunea si previne ulcerul gastric 

De ce sa bem suc de morcovi 

4. Sucul de telina

Contine saruri minerale, oligoelemente, dar si vitamine. Sucul de telina este aperitiv, tonic al sistemului nervos si general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseste in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, guta, afectiuni pulmonare, litiaza urinara, impotenta. Se administreaza cate 1-2 lingurite de 3 ori pe zi inainte de mese, sau cate 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile in cure intensive. Favorizand eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosit in cure de slabire.

5. Sucul de sfecla

Este foarte indicat in refacerea globulelor rosii, si a sangelui in general. Baut mai mult de un pahar odata, nediluat, da greata si ameteala datorita efectului intens purificator. De aceea, se va creste gradat cantitatea de suc in functie de toleranta individuala, pana la 2 pahare pe zi. La menopauza, are un efect mai durabil si mai eficient decat hormonii sintetici. Raportul dintre calciu si sodiu ajuta la mentinerea primului mineral in forma solubila, astfel incat acesta nu va forma depozite in vasele sanguine. Este indicat in anemie, tuberculoza, guta, demineralizare.

Sfecla rosie, remediul eficient in leucemie si pancreatita 

6. Sucul de ardei gras

Contine o mare cantitate de siliciu, acesta fiind necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee. Este bun in colici intestinale, crampe si meteorism. Sucul este mai eficient daca este combinat cu cel de morcovi si de spanac, in proportie de 1:2:2. Se bea cu inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

7. Sucul de fasole verde

Acesta contine vitaminele A, B, C, saruri minerale, hidrati de carbon, oligoelemente. Este diuretic, depurativ, antiinfectios, tonic hepatic. Se foloseste in reumatism, guta, diabet, litiaza renala. Se administreaza cate 1/2 pahar pe zi.

8. Sucul de sparanghel

Contine un alkaloid, sparanghina, care are actiune diuretica, si se recomanda mai ales in combinatie cu morcov (nu se bea nediluat). Este util in tulburari renale si in disfunctii endocrine. Ajuta la descompunerea oxalatilor in cazul nefritelor.

9. Sucul de spanac

Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. Acest suc este remineralizant, antianemic, antiscorbutic, cardiac tonic. Este recomandat mai ales in anemii, convalescenta, scorbut, rahitism, astenie fizica si nervoasa, arsuri. Este foarte bun pentru curatarea intregului traiect digestiv. Consumat in cantitate de 500 ml pe zi va vindeca de constipatie.

10. Sucul de andive

Este foarte hranitor pentru nervul optic si pentru sistemul muscular, este un bun reglator al secretiei biliare. In combinatie cu suc de morcov si telina, ajuta in astm si guturai, iar in combinatie cu telina si patrunjel, este util in anemie si in tulburari cardiace.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sparanghina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021063 (s)