News Flash:

17 alimente care te ajuta sa previi cancerul de san

6 Aprilie 2011
3427 Vizualizari | 0 Comentarii

Retinolul, un derivat al vitaminei A, ingredient nelipsit in cremele antirid, ar putea face minuni pentru femeile care au cancer de san. Potrivit Daily Mail, retinolul afecteaza cresterea si inmultirea celulelor canceroase. Pana acum, terapia cu aceasta substanta, in cazul cancerului de san, a dat rezultate benefice. Totusi, devine ineficienta odata ce stadiul cancerului este avansat. Descoperit la inceput insa, poate fi tratat in acest mod, caci retinolul anuleaza schimbarile care au loc la nivel celular la debutul bolii. 

Totul despre cancerul de san. Simptome, stadii si tratament 

Cercetatorii din SUA scot in evidenta rolul important al unei gene care activeaza proprietatile anticancerigene ale retinolului: RAR-beta, care declanseaza o cascada de efecte biolofice cand intra in contact cu retinolul.

Aceasta schimbare la nivelul genelor provine in urma procesului de metilare (alipirea unei grupari de metil pe o celula). "RAR-beta este activa in doua dintre stagiile primare ale bolii, dar inceteaza sa mai functioneze cand boala avanseaza", afirma dr. Sandra Fernandez, de la Centrul de Oncolofie din Philadelphia.

Retinolul, o forma a vitaminei A se gaseste, in cantitati mari, in ficatul de vita, vital, porc, untura de peste, oua, produse lactate grase. Cealalta forma de vitamina A, betacaroten (provitamina A), se poate transforma in retinol, dar pentru aceasta are nevoie de grasimi. Alimentele care contin betacaroten sunt: morcovi, macris, varza, dovlecel, cartofi dulci, pepene galben, dovleac, mango, rosii, broccoli, caise, papaia si mandarine.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retinolul betacaroten
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1482 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013976 (s)