News Flash:

16 martie, prima zi fara fumat in baruri si restaurante, in Romania

2 Februarie 2016
941 Vizualizari | 0 Comentarii
legea anti fumat
Legea anti-fumat promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis a aparut luni in Monitorul Oficial, ceea ce inseamna ca va intra in vigoare in 45 de zile, mai exact pe 16 martie.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea anti-fumat, dupa ce aceasta a fost declarata constitutionala, miercuri, de CCR.

Unde este interzis fumatul

Conform noii legi, fumatul este interzis in "orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".

De asemenea, legea anti-fumat interzice fumatul in spatiile de la locul de munca si in orice loc de joaca pentru copii, fie ca este spatiu inchis sau in aer liber. Interdictia se aplica si in mijloacele de transport in comun, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private.

VIDEO - Asa arata un PLAMAN SANATOS! Cum arata cel al unui fumator!
Fac exceptie celulele pentru detinuti din penitenciarele de maxima siguranta. Totodata, fumatul este permis in camere special amenajate, exclusiv in zona de tranzit a aeroporturilor internationale, cu respectarea urmatoarelor conditii: sa nu fie spatiu de trecere sau de acces in spatii publice inchise, sa fie dotate cu sisteme de ventilatie functionale care sa asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativa, sa fie dotate cu scrumiere si extinctoare si amenajate in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind prevenirea si stingerea incendiilor si sa fie marcate la loc vizibil cu indicatoare: "Camera pentru fumat", "Loc pentru fumat".

Legea interzice si comercializarea produselor din tutun in unitatile sanitare si cele de invatamant, de stat si private, precum si vanzarea la bucata a tigaretelor, tigarilor de foi si cigarillos.

Nerespectarea prevederilor legii anti-fumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei.

Nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii, la a doua abatere.

Cum castigi mai multi bani daca renunti la fumat
Savarsirea unei noi contraventii la prevazuta de legea anti-fumat se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 15.000 lei si cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii.

In prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul in spatiile publice inchise, in mijloacele de transport in comun si la locul de munca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

legea anti-fumat monitorul oficial 16 martie legea anti-fumat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032153 (s)