News Flash:

12 trucuri de gatit de la bunica, utile in bucatarie

14 Martie 2018
580 Vizualizari | 0 Comentarii
gatit

Cand te gandesti la bunica, automat iti amintesti minunile pe care le facea ea in bucatarie. Indiferent daca iti prepara o paine delicioasa de casa, un cozonac sau o placinta cu mere si scortisoara, bunica era intotdeauna un bucatar fabulos si inspirat. Dar in spatele acestei indemanari se afla o munca grea, multe incercari si la fel de multe ore petrecute in bucatarie. Iata 12 trucuri de gatit de la bunica

Urmeaza instructiunile, lasa experimentele pe mai tarziu

Prima oara cand incerci o reteta, urmeaza instructiunile intocmai. Doar dupa ce vei vedea rezultatul vei intelege secretele retetei si vei reusi sa improvizezi si sa iti pui amprenta asupra unui preparat.

Nu te grabi

Daca te grabesti, indiferent ca incerci ceva pentru prima oara sau ai deja experienta, vei reduce calitatea preparatului, iar gustul sau este strans legat, e bine sa stii, de pasiunea, rabdarea si implicarea depuse!

Lucreaza cu pasi mici

Atunci cand prepari un sos, de exemplu, si vrei sa te asiguri ca va iesi asa cum trebuie, adauga ingredientele treptat, amestecand. Doar asa vei fi sigura ca pui cantitatea potrivita si ca nu iti iese nici prea moale, nici prea gros. Amesteca permanent, pana cand ajunge la fierbere.

Scapa de lacrimile cauzate de ceapa

Dupa ce tai o ceapa, frecarea mainilor de robinetul metalic din bucatarie te poate scapa de miros si de lacrimi. Neasteptat, dar adevarat! Testeaza si convinge-te de intelepciunea bunicii!

Nu uita de otet

Daca prepari supa de linte sau de fasole, nu uita sa adaugi o lingurita de otet sau sa storci lamaie. Vei oferi preparatului aroma!

Secretul oualor bine gatite

Secretul omletei delicioase, cremoase si cu gust perfect este salamul! Daca nu iti place, atunci poti opta pentru sunca. Marunteste-l sau razuieste-l, exact cum faci cu branza, si adauga-l in tigaie peste ou.

Fii pregatita pentru musafiri neasteptati

Nu se stie niciodata cine iti bate la usa! Nu astepta momentul cu frigiderul gol: ai grija ca intotdeauna sa ai la indemana ingredientele potrivite si reteta ideala care sa te ajute sa prepari ceva rapid si gustos!

Fii inventiva

Cand mancarea este aproape gata, adauga rondele subtiri de cartofi deasupra, asemanatoare chipsurilor, si mai gateste cateva minute. Mancarea va prinde o crusta aurie cu o textura foarte frumoasa, crocanta si gustoasa!

Simplifica-ti munca

Nu te lupta sa scoti semintele castravetilor. Taie-i pe jumatate si scoate miezul cu o lingurita: iti ia un minut! Apoi esti libera sa ii introduci in orice preparat: fara grija, fara munca inutila de curatare!

Pastreaza blatul sau locul pentru gatit curat

intotdeauna, fara exceptie, locul in care gatesti trebuie sa fie curat. De la tacamuri si oale pana la aragaz si masa pe care gatesti, totul trebuie sa straluceasca! Nu lasa niciodata vase murdare, oricat ai fi de obosita. A doua zi, munca va parea dubla!

Pastreaza frigiderul curat

Pentru a pastra frigiderul curat, sterge intotdeauna fundul si capacele vaselor pe care le tii la rece. Astfel, indiferent ce ai gati, frigiderul se va mentine curat. E mai simplu sa le introduci curate in frigider, decat sa speli frigiderul de trei ori pe zi.

Pune pasiune in ceea ce faci

Nu in ultimul rand, foarte important de mentionat, gateste intotdeauna ca si cum ai face-o pentru cea mai draga persoana din viata ta. Poti fi sigura de succes! Urmeaza trucurile oferite de bunica si transforma gatitul intr-o arta!

sursa: divahair.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bunica bucatarie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020796 (s)