News Flash:

10 trucuri ca sa repari mancarea nereusita

9 Decembrie 2016
1804 Vizualizari | 0 Comentarii
Decat sa le arunci la cosul de gunoi, da-le o sansa preparatelor tale nereusite si incearca sa le salvezi. Vei fi surprinsa sa descoperi cum acesti bucatari iscusiti iti vor salva mandria!
Brightside ne prezinta cateva trucuri extrem de utile:
Carnea tare
Foloseste fructele atunci cand o gatesti! Cateva felii de mere, ananas, mango sau pere atunci cand o prepari te va ajuta sa obtii o carne frageda si gustoasa. E nevoie doar sa adaugi bucatile de fructe peste carne si totul e ca si rezolvat. Acesta este motivul pentru care carnea de porc se gateste foarte des cu ananas. 
Marineaza carnea! Prepara un amestec din ceapa rasa si mere, ulei de masline si bautura sake, apoi lasa carnea peste noapte in frigider. 
Ultilizeaza Coca-Cola! Aceasta bautura va fragezi carnea indiferent de grosimea ei. Înainte de a o praji, inmoaie carnea in Cola timp de 10 minute, las-o la scurs si prepar-o cu piper negru. 
Foloseste lamaia! Marineaza carnea in suc de lamaie timp de 30 de minute inainte de a o gati. De asemenea, puteti utiliza si otet, insa in acest caz, carnea trebuie lasata peste noapte. 
Supa prea sarata
Adauga mai multa apa! Lungeste supa cu apa si fierbe-o cateva minute in plus. Chiar daca e cea mai comuna metoda pentru aceasta problema, ea poate afecta gustul preparatului. 
Foloseste bulion! Daca ai bulion nesarat ramas, adauga-l in oala, acest lucru nu va compromite deloc gustul mancarii si te va ajuta sa obtii o supa mai putin sarata. 
Utilizeaza orez! Adauga un mic sacutel cu orez in oala, acesta are proprietatea de a absorbi sarea in exces. 
Zaharul te poate salva! Adauga un cub de zahar si asteapta sa se dizolve, gustand in permanenta. Se repeta procedura pana gustul devine acceptabil. 
Adauga cartofi, paste sau taitei, acestia vor absorbi sarea. Daca reteta nu include aceste ingrediente, doar lasa-le la fiert 10-15 minute, apoi scoate-le. 
Gustul dur si mirosul intepator de ceapa
Scapa de gustul de ceapa nefiarta, punand feliile sau tocatura intr-un vas cu apa rece inainte de a fi gatita.
Carnea excesiv de sarata
Smantana poate ajuta la echilibrarea nivelului de sare din carne. Puneti carnea intr-un bol cu smantana si lasati-o sa se calmeze. Alternativ, puteti adauga ulei sau un sos din faina in mancare. De asemenea, o garnitura nesarata poate sa va salveze preparatul. La carnea de vita puteti adauga varza taiata marunt, dovlecel sau cartofi cruzi rasi. 
Legume sarate
Pentru ca legumele sa devina mai putin sarate, e necesar sa adaugati cateva rosii peste ele. Toaca-le marunt si pune-le la fiert impreuna. De asemenea, se pot refierbe in apa nesarata timp de cateva minute. Poti salva ciupercile excesiv de sarate prin adaugarea unor garnituri, sosuri sau smantana. 
Carne sau alte alimente arse
Taie stratul ars si continua sa fierbi carnea in ulei, apa sau bulion. Pentru a scapa de mirosul de ars, e necesar sa schimbi cratita in care refaci preparatul si la final sa o acoperi cu o carpa umeda. O alta modalitate de a scapa de gustul de ars este de a adauga lapte fierbinte peste alimentele afectate. 
Mancarea racita
Pastrarea alimentelor fierbinti pana vin invitatii poate fi o mare provocare. Solutia e destul de simpla, incalzeste farfuriile sau vasele in care servesti la cuptor timp de 5 minute, apoi pune mancarea in ele.
Prea multa grasime
Daca supa este prea grasa, bag-o la frigider si asteapta pana grasimea se intareste, apoi elimin-o pe toata. 
Clatite care se lipesc
Este foarte important sa adaugam faina in compozitie pana ce clatita nu se mai prinde de tigaie sau sa adaugam putina faina de gris. Daca clatitele se lipsec, inseamna ca tigaia nu a fost preincalzita sau compozitia este prea subtire. 
Legume degerate
Lasati legumele sa se dezghete treptat, timp de 5-7 zile la temperatura camerei si astfel le poti reduce din dulceata. O ceapa inghetata nu se va strica daca o lasi la dezghetat la o temperatura de 3-5 °C. 
sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnea tare marineaza carnea ultilizeaza coca-cola foloseste bulion
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026460 (s)