News Flash:

10 lucruri pe care oamenii inteligenti nu le fac

5 Octombrie 2017
515 Vizualizari | 0 Comentarii
"Inteligenta se castiga prin experienta, si este o variabila care poate fi imbunatatita, nu este neaparat o trasatura ereditara", este de parere psihologul Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept "Antrenorul Mintii".

In literatura de specialitate, ceea ce noi numim coeficient de inteligenta sau - pe scurt, IQ - nu este nimic altceva decat raportarea varstei mintale a unui individ la varsta biologica, inmultit cu 100.

Varsta mintala a unui copil, spre exemplu, nu poate tine pasul cu varsta biologica, daca acel copil nu pune in aplicare cele invatate", afirma psihologul Alexandru Plesea.

Psihologul este de parere ca oamenii inteligenti sunt, de regula, creativi, generosi, recunoscatori, umili si atenti, iar cei mai multi au ajuns la un nivel de intelegere, nu de cunoastere, mai ales prin prisma experientelor si intrebarilor corect puse la un moment dat. Astfel, un om inteligent nu ar face niciodata urmatoarele lucruri:

5 semne ca esti inteligent emotional

1. Oamenii inteligenti nu lasa greselile trecutului sa se interpuna in prezent. Oamenii Inteligenti stiu ca succesul in viata nu este posibil fara greseli si esecuri. Cu toate acestea, oamenii inteligenti nu permit sa fie afectati de greselile din trecut, ei pur si simplu iau aceste greseli drept niste lectii de educatie pentru a evolua.

2. Oamenii inteligenti nu se concentreaza pe partile negative. Oamenii inteligenti vad gandurile ca pe ceva palpabil. Daca ai doar ganduri negative in minte, viata ta va fi la fel de negativa.

3. Oamenii inteligenti nu fug de probleme. Cand cad, se ridica si merg mai departe. Au curajul sa-si infrunte temerile si sa vada in fiecare problema sansa de a se perfectiona. Fiecare problema devine astfel o situatie de autotransformare.

4. Oamenilor inteligenti nu le pasa de parerile celor din jur.

5. Oamenii inteligenti nu-si pierd timpul. Oamenii inteligenti isi dezvolta obiceiuri productive, care ii ajuta sa lucreze mai repede si mai bine. Nu se lasa distrasi de lucruri nesemnificative si de treburi inutile. Ei stiu, de asemenea, ca nu poti lucra tot timpul, creierul are nevoie de odihna din cand in cand.

6. Oamenii inteligenti nu asteapta rezultate imediate. Oamenii inteligenti stiu ca trebuie sa munceasca din greu pentru ceea ce-si doresc, iar rezultatele muncii lor vor fi vizibile dupa un timp, dar vor dainui toata viata.

7. Oamenii inteligenti nu se concentreaza pe ceea ce nu pot controla.

8. Oamenii inteligenti nu-si pierd timpul cu persoanele care-i descurajeaza. Oamenii Inteligenti au in jurul lor alti oameni inteligenti. isi gasesc timp pentru familie, pentru prieteni si cunostintele cu care au aceleasi viziuni si interese; realizeaza ca n-ar fi benefic pentru ei sa-si petreaca timpul cu persoanele negativiste.

Inteligenta emotionala este o arma de temut pentru manipularea celor din jur

9. Oamenii inteligenti nu sunt aroganti. Nu-i vei auzi laudandu-se cu inteligenta lor; si asta pentru ca sunt, de obicei, timizi cand vine vorba despre asta si nu simt nevoia sa strige in gura mare cat sunt ei de destepti. Nu se lauda cu reusitele si premiile pe care le-au obtinut.

10. Oamenii inteligenti nu uita sa multumeasca. Oamenii inteligenti stiu ca lumea nu se invarte in jurul lor. Ei cred in puterea bunatatii si stiu ca faptele bune li se vor intoarce intr-o buna zi.

"Oamenii cu intelepciune transforma. Ei nu fug de ceva, ei transforma un lucru negativ intr-unul pozitiv. Ei isi asuma transformarea prin propriile lor forte. Puterea unui om intelept vine din intelegere, nu din cati bani castiga. Astfel, toti oamenii puternici vor inapoia mare parte din banii castigati mediului social, in asa fel incat evolutia sa-si urmeze cursul", conchide psihologul Alexandru Plesea.


inteligenta experienta ereditara
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016243 (s)