News Flash:

10 lucruri despre banane mai putin stiute

30 Aprilie 2016
754 Vizualizari | 0 Comentarii
Este cel mai consumat fruct din lume, de la copii pana la varstnici toti apreciindu-l. Bananele sunt unele dintre cele mai nutritive alimente. Ele nu contin aproape nicio urma de grasime, au un numar redus de calorii si sunt bogate in vitamina B6, fibre si potasiu.

Bananele contin, de asemenea, cantitati decente de fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, seleniu, vitaminele A, B1, B2, C, E, K, niacin si acid pantotenic. Iata cateva lucruri mai putin stiute despre banane:

1. Mainile si degetele
Bananele nu cresc propriu-zis intr-un copac. Mai degraba ele cresc pe o structura cu radacini care formeaza o tulpina deasupra solului. Planta este clasificata ca fiind de tipul arborescent, perena. Este cea mai mare planta erbacee cu flori din lume.
Numele corect pentru un ciorchine de banane este o mana de banane, pe cand o banana este un singur deget.

2. Sanatatea inimii
O banana contine 467mg de potasiu, care ofera protectie puternica pentru sistemul cardiovascular. Consumul regulat de fructe pline de potasiu ajuta la protectia impotriva hipertensiunii arteriale, ateroscleroza si a accidentului vascular cerebral.

Efectele surprinzatoare ale consumului de banane

3. Oase
Desi bananele nu contin cantitati mari de calciu, acestea furnizeaza organismului o abundenta de fructo-oligo-zaharide, substante prebiotice (care incurajeaza probioticele, bacterii prietenoase din sistemul digestiv). Fructo-oligo-zaharidele fermenta in tubul digestiv, aceasta contribuie la consolidarea capacitatii organismului de a absorbi calciul.

4. Energie si echilibrare
Un alt beneficiu direct al continutului ridicat de potasiu al bananelor deriva din rolul pe care mineralele il au ca electroliti ce furnizeaza energie. Deoarece bananele contin triptofan, de asemenea, serotonina si noradrenalina, ele ajuta la prevenirea depresiei, incurajand totodata sentimentele de bunastare si relaxare. In plus, vitamina B6 din banane ajuta la protejarea impotriva insomniei, si a schimbarilor bruste de dispozitie si iritabilitate.

5. Viziune
Bananele, combinate cu plantele medicinale din Africa precum orinol, au fost folosite pentru a trata cataracta, in Nigeria. Ele impartasesc, de asemenea, cu alte fructe capacitatea de a preveni degenerarea maculara, principala cauza de pierdere a vederii la adulti. Potrivit unui studiu publicat in Arhivele de Olftalmologie din Statele Unite ale Americi, in anul 2004, persoanele care consuma 3 portii de fructe pe zi sunt statistic mai ferite de a dezvolta o boala de diminuare a vederii.

6. O mai buna digestie
Bananele suprima acidul la nivelul tractului digestiv, reduc arsurile la stomac si ajuta, protejeaza impotriva ulcerului. Deoarece bananele contin pectina, o fibra solubila, ele sunt de mare ajutor in procesul de eliminare si astfel ajuta la prevenirea constipatiei.

Ce nu stiai despre cojile de banane. De ce asiaticii nu le arunca niciodata


7. Mancare pentru copii
Din moment ce acestea sunt usor de digerat, bananele sunt un aliment perfect pentru sugari la inceput pentru a trece la alimente solide.

8. Protectia impotriva HIV
Journalul de Biologie Chimica din martie 2010 a publicat un studiu care a demonstrat potentialul de vindecare a BanLec, o proteina lectina din banane. Cercetatorii au descoperit ca aceasta proteina care se leaga de zaharuri se poate lega, de asemenea, de celulele infectate HIV, le invaluie si previne activitatea lor de replicare si de transport.

9. Clone
Aproape toate soiurile comerciale de banane (de exemplu, Cavendish) sunt adevarate clone perfecte intre ele si cele mai multe provin de la o singura planta din Asia de sud-est. Acest lucru face ca ele sa fie expuse unei amenintari cu disparitia intr-un scurt interval de timp.

inainte ca soiul de banane Cavendish sa fie ales pentru a fi comercializat, soiul Gros Michel a fost regele. Ca si in cazul lui Cavendish, culturile de Gros Michel au fost adevarate clone perfecte intre ele si de-a lungul unei perioade de cateva decenii, de inceputul si pana la mijlocul secolului al XX-lea, acestea au disparut aproape complet la nivel mondial datorita unor ciuperci.
O tulpina diferita a acestor ciuperci ameninta acum, de asemenea, culturile Cavendish. Soiul Gros Michel a fost initial preferat in locul lui Cavendish deoarece bananele erau mai mari, nu se alterau la fel de repede si erau mai usor de transportat. De asemenea, gustul acestor banane a fost, in general, preferat celui al soiului Cavendish.

10. Pastrati cojile
Chiar si cojile de la acest fruct sunt utile. Se aplica pe piele pentru uscarea cosurilor in mod natural. De asemenea, cojile de banane sunt un ingrasamant minunat, in special pentru trandafiri.

sursa: viataverdeviu.ro

bananele sanatatea inimii oase viziune clone pastrati cojile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033868 (s)