• Ce riscuri implica sarcina dupa 40 de ani
• La 28 de ani, aceasta femeie este pilot pe Boeing la TAROM: E nevoie de o constructie mentala pentru aceasta meserie
• Ce trebuie sa mananci dupa varsta de 30 de ani ca sa arati bine
• Ce este Helicobacter, bacteria pe care aproape toti o avem in corp? Nu scapam niciodata definitiv de ea
• Alimente pe care trebuie sa le consume bolnavii de artrita
• Cum stai cu sanatatea in luna septembrie, in functie de zodia ta
• Reteta care te scapa peste noapte de durerile articulare
• 6 secrete ale copiilor cu imunitate de fier
• 4 pasi pentru a scapa de grasimea abdominala
• Liftingul facial poate sa stearga 10 ani de pe chip
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Vinul de macese. Mod de preparare si indicatii terapeutice

 

Macesele reprezinta un aliment care intra in reteta multor preparate alimentare - sosuri sau supe, dulceturi, siropuri, lichioruri, dar si a unor produse cu un efect terapeutic mult mai pronuntat, precum vinul, maceratul, uleiul, pulberea si ceaiul sub diferitele lui forme de decoct, infuzie sau decoct si infuzie combinate. Pentru toate acestea pot fi folosite atat fructele, cat si florile sau frunzele. Preparate insa incorect, ele isi pot pierde foarte usor calitatile si, ca atare, efectul benefic pentru sanatatea noastra.


Se stie ca macesele sunt foarte bogate in vitamina C, insa vitamina C continuta se degradeaza foarte usor atat dupa cules, daca macesele nu sunt consumate imediat sau uscate corect.


Reteta vinului de macese
Se umple pe jumate un recipient de 5 litri (damigeana) cu fructe de macese spalate peste care se toarna apa calduta ca de paine pana se umple. La sfarsit se adauga o bobita de marimea ciresei de drojdie de bere moale dizolvata in apa.


La prepararea vinului de macese multe persoane recomanda zaharul pentru o mai buna pastrare a vinului. Puteti sa-l excludeti, pentru ca sunt persoane care nu au voie sa consume zahar dar care cu siguranta au nevoie de vitamina C in forma naturala. Pentru cei care nu au restrictie la zaharar, acesta se poate adauga dupa gust. Daca ati optat pentru zahar in vinul de macese nu mai este necesara drojdia de bere.


Sub gatul damigenei trebuie sa ramana un spatiu liber de cel putin 10 cm pentru spuma ce va rezulta prin fermentatie. Se astupa cu dop de fermentatie si se lasa sa fermenteze timp de 6-8 saptamani, la 18-20 de grade, agitand zilnic. Cand se termina fermentatia, vinul se limpezeste. Atunci se scoate, se filtreaza prin tifon si vata si se pune in damigene mai mici inchise tot cu dop de fermentatie, deoarece va continua sa fermenteze usor. Se poate trage in sticle doar cand fermentatia s-a oprit complet. Dupa ce se invecheste 1-2 ani are gust de vermut si o culoare rosu-maronie, avand si un continut foarte mare de vitamina C. Se pastreaza la intuneric, la temperaturi de 5-6 grade.


Beneficii
Vinul de macese are rol in pastrarea si cresterea imunitatii organismului, in combaterea mult mai rapida a racelilor, in tratarea diferitelor afectiuni renale si hepatice, in sinteza colagenului natural al pielii. Preparandu-l fara zahar este o sursa activa de sanatate pentru bolnavii de diabet care au probleme cu circulatia sangelui si ranile deschise.


De asemenea, vinul de macese este tonic, diuretic, fiind benefic in cazul lipsei poftei de mancare, in convalescenta. 




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +macesele +beneficii
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #1555 Predescu Elena | 10-11-2013 15:36:40 |

    daca pregatesc vinul de macese in butoi de plastic este o problema? am in jur de 50kg, de macese si nu stiu in ce sa pregatesc.

Adauga comentariu

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau