• Un desert delicios si sanatos pentru zilele de post: gogosi cu gem
• Cel mai bun desert al verii
• Cand nu e bine sa folosesti anticonceptionale
• Cate calorii are o cafea in functie de sortiment
• Astazi intram in postul Adormirii Maicii Domnului: semnificatii si obiceiuri
• Cum sa faci sa te simti satul pentru mai mult timp
• Abuzul de alcool la varsta mijlocie dubleaza riscul de dementa
• Trucuri care te ajuta sa invingi starea de somnolenta de la serviciu
• VIDEO - Ce job are aceasta femeie: testeaza jucarii sexuale! Iata cat castiga!
• Cum te baga in spital alimentele sanatoase
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Vinul de macese. Mod de preparare si indicatii terapeutice

 

Macesele reprezinta un aliment care intra in reteta multor preparate alimentare - sosuri sau supe, dulceturi, siropuri, lichioruri, dar si a unor produse cu un efect terapeutic mult mai pronuntat, precum vinul, maceratul, uleiul, pulberea si ceaiul sub diferitele lui forme de decoct, infuzie sau decoct si infuzie combinate. Pentru toate acestea pot fi folosite atat fructele, cat si florile sau frunzele. Preparate insa incorect, ele isi pot pierde foarte usor calitatile si, ca atare, efectul benefic pentru sanatatea noastra.


Se stie ca macesele sunt foarte bogate in vitamina C, insa vitamina C continuta se degradeaza foarte usor atat dupa cules, daca macesele nu sunt consumate imediat sau uscate corect.


Reteta vinului de macese
Se umple pe jumate un recipient de 5 litri (damigeana) cu fructe de macese spalate peste care se toarna apa calduta ca de paine pana se umple. La sfarsit se adauga o bobita de marimea ciresei de drojdie de bere moale dizolvata in apa.


La prepararea vinului de macese multe persoane recomanda zaharul pentru o mai buna pastrare a vinului. Puteti sa-l excludeti, pentru ca sunt persoane care nu au voie sa consume zahar dar care cu siguranta au nevoie de vitamina C in forma naturala. Pentru cei care nu au restrictie la zaharar, acesta se poate adauga dupa gust. Daca ati optat pentru zahar in vinul de macese nu mai este necesara drojdia de bere.


Sub gatul damigenei trebuie sa ramana un spatiu liber de cel putin 10 cm pentru spuma ce va rezulta prin fermentatie. Se astupa cu dop de fermentatie si se lasa sa fermenteze timp de 6-8 saptamani, la 18-20 de grade, agitand zilnic. Cand se termina fermentatia, vinul se limpezeste. Atunci se scoate, se filtreaza prin tifon si vata si se pune in damigene mai mici inchise tot cu dop de fermentatie, deoarece va continua sa fermenteze usor. Se poate trage in sticle doar cand fermentatia s-a oprit complet. Dupa ce se invecheste 1-2 ani are gust de vermut si o culoare rosu-maronie, avand si un continut foarte mare de vitamina C. Se pastreaza la intuneric, la temperaturi de 5-6 grade.


Beneficii
Vinul de macese are rol in pastrarea si cresterea imunitatii organismului, in combaterea mult mai rapida a racelilor, in tratarea diferitelor afectiuni renale si hepatice, in sinteza colagenului natural al pielii. Preparandu-l fara zahar este o sursa activa de sanatate pentru bolnavii de diabet care au probleme cu circulatia sangelui si ranile deschise.


De asemenea, vinul de macese este tonic, diuretic, fiind benefic in cazul lipsei poftei de mancare, in convalescenta. 



Articole despre: +macesele +beneficii
loading...

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #1555 Predescu Elena | 10-11-2013 15:36:40 |

    daca pregatesc vinul de macese in butoi de plastic este o problema? am in jur de 50kg, de macese si nu stiu in ce sa pregatesc.

Adauga comentariu