News Flash:

Regimul alimentar fara gluten poate duce la aparitia diabetului

15 Martie 2017
525 Vizualizari | 0 Comentarii
fara gluten
Produsele alimentare fara gluten au inceput sa creasca foarte mult in popularitate. In prezent, multe supermarketuri au un raion special pentru astfel de produse. Aceasta „expansiune” a produselor alimentare fara gluten a avut loc o data din cauza cresterii numarului oamenilor diagnosticati cu boala celiaca (intoleranta la gluten) si a doua oara din cauza celebritatilor care au promovat un asemenea stil de viata, relateaza descopera.ro, care citeaza Science Alert.

Un nou studiu a aratat ca astfel de trenduri lansate de persoane fara niciun fel de expertiza pot fi extrem de daunatoare. In cazul de fata, un regim alimentar fara gluten poate duce la aparitia diabetului de tip 2. Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Harvard si a avut in vedere monitorizarea a 200.000 de oameni.

Glutenul este o proteina gasita in cereale precum graul, secara si orzul si este extrem de util in industria alimentara. Spre exemplu, ofera elasticitate painii si ii ofera o textura care o face usor de mestecat. Pentru cei cu intoleranta la gluten, aceasta proteina este un cosmar intrucat organismul o recunoaste ca pe o amenintare. Fara sa existe vreo dovada a beneficiilor, multe persoane fara aceasta conditie au inteles-o ca pe o alternativa „sanatoasa” la o dieta normala, ceea ce este, dupa cate precizeaza acest studiu, total opusul.

De asemenea, diabetul de tip 2 nu este o boala care sa fie ignorata. Afecteaza mai mult de 400 de milioane de oameni in toata lumea, un numar care este in continua crestere. Nu exista cura pentru acest tip de diabet, iar reversibilitatea este extrem de rara.

supermarketuri produse boala celiaca
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012249 (s)

loading...